onsdag , maj 23 2018
arda
Home / samfund / Turen til tandlægen skal være billigere
foto: Jesper Rais

Turen til tandlægen skal være billigere

arda

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ønsker at tillade rabatter og tilbud ved tandlægebesøg.

Tandlægeydelserne vil ikke blive dårligere, selvom danskerne bliver mødt af en billigere regning, når de går til tandlægen.

Det mener Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der har undersøgt prisstrukturen hos de danske tandlægeklinikker. På den baggrund foreslår styrelsen, at Tandlægeforeningen indfører maksimalpriser og rabatter i stedet for faste priser som i den nuværende overenskomst. Det skriver Politkken.

– Mere konkurrence kan betyde, at patienterne vil få en bedre ydelse til en billigere pris, siger Adrian Lübbert, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der mener, at konkurrencen i branchen er for ringe.

Udover at man undgår, at priserne skyder i vejret, så mener Styrelsen, at forslaget kan få nye kunder til tandlægeklinikkerne, fordi de bliver mødt med rabat og tilbud.

Men det forslag vækker langt fra jubel hos Tandlægeforeningen. Her mener man, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens opfordring vil forringe kvaliteten ved et tandlægebesøg.

– Det virker grotesk, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foreslår tiltag, der vil få patienter til at shoppe rundt mellem forskellige tandlæger.

I alle andre dele af sundhedsvæsnet taler man om fordele ved kontinuitet i behandlingsforløb, faste kontaktpersoner og behov forbedre sammenhæng. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen taler for tiltag, der vil føre til det stik modsatte, skriver formand for klinikejerne i Tandlægeforeningen, Torben Schønwaldt, i en mail til Politiken.

Tandlægeforeningen forhandler lige nu overenskomst med Danske Regioner.

About Radio Sawa

Check Also

39.115 ledige har fået præmie for at komme i arbejde

Fra april til december sidste år blev 39.115 langtidsledige belønnet med en jobpræmie for at …

Regeringen vil gøre håndværksfag obligatorisk

Regeringen og Dansk Folkeparti har fremlagt fem forslag, som de tager med til forhandlinger om …

This site is protected by WP-CopyRightPro
X
¤
%d bloggers like this: