mandag , februar 19 2018
daar
Home / samfund / Størstedelen af ansøgere til kirkes julehjælp er muslimer: »Vi har spurgt os selv, hvad Jesus ville gøre«
Louise Mathilde Johansen /TV SYD

Størstedelen af ansøgere til kirkes julehjælp er muslimer: »Vi har spurgt os selv, hvad Jesus ville gøre«

daar

En muslimsk hjælpeorganisation har oplevet et lignende dilemma.

Da Vejen Kirke i Sydjylland i forbindelse med uddeling af årets julehjælp kiggede nærmere på ansøgerne, viste det et noget overraskende resultat.

Det viste sig nemlig, at 16 ud af de i alt 19 ansøgere var indvandrere og flygtninge – heraf hovedparten muslimer, skriver Kristeligt Dagblad.

Menighedsrådet blev derfor sat i et dilemma, men valgte, at julehjælpen på 750 kr. skal uddeles ved at skele til folks økonomiske situation og altså ikke ud fra folks religion eller folkekirkemedlemskab.

»Vi har spurgt os selv, hvad Jesus ville gøre. Og han ville ikke spørge til, om personen var muslim, inden han hjalp. Hvis der kommer mennesker, der er i nød, så må vi hjælpe dem, uanset hvad de tror på,« forklarer Elna Jørgensen, der er menighedsrådsformand hos Vejen Kirke, til Kristeligt Dagblad.

Ifølge avisen har også flere andre kirker rundt om i landet måtte tage stilling til samme dilemma. Bl.a. hos Grundtvigs Kirke i København, hvor man i tråd med Vejen Kirke har valgt at skele til folks økonomi og ikke trosretning.

Da den muslimske hjælpeorganisation Danish Muslim Aid sidste år uddelte hjælp i forbindelse med den islamiske højtid ramadanen, oplevede organisationen en lignende problemstilling.

Det viste sig nemlig, at en fjerdedel af ansøgninger kom fra ikke-muslimer. Men heller ikke her valgte man at se på ansøgernes religiøse baggrund, da man uddelte hjælpen.

Kenneth Virkelyst Nielsen, der er projektleder hos Danish Muslim Aid, fortæller til Kristeligt Dagblad, at det for organisationen handler om at hjælpe de fattige – uanset om de er kristne, muslimer eller noget tredje.

EMILIE HOLT VISSING

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Ansatte i ældreplejen skal fremvise straffeattest

Risikoen for overgreb og tyveri åbner nu en debat om, hvem der skal have lov …

Staten holder øje med muslimske friskoler

Der har været tre problemtatiske sager i medierne om muslimske skoler. Derfor er hver anden …

This site is protected by WP-CopyRightPro
X
¤