tirsdag , maj 22 2018
arda
Home / samfund / Skal seksualundervisning gøres obligatorisk på lærerseminarierne?

Skal seksualundervisning gøres obligatorisk på lærerseminarierne?

arda

En undersøgelse som foreningen Sex og Samfund har foretaget viser, at det langt fra er alle lærerstuderende, der gennemfører et forløb, der gør dem klar til at undervise folkeskoleelever i seksualundervisning. Derfor skal faget gøres obligatorisk på læreruddannelsen, mener foreningen.

Formanden for de Lærerstuderendes Landskreds, Jenny Maria Jørgensen, der repræsenterer omkring 5.000 lærerstuderende over hele landet, mener ikke det er en god løsning. I stedet bør man overveje om man kan inkludere de centrale elementer fra seksualundervisningen i de eksisterende fag.

En løsning som tiltaler Venstre, der heller ikke ønsker, at seksualundervisningen bliver obligatorisk. Man kunne for eksempel skrive det ind i studieordningen, at seksualundervisning også kan indgå i fag som dansk eller for den sags skyld biologi eller idræt. I hvert fald er det nødvendigt, at det bliver tænkt bedre ind i selve læreruddannelsen, siger partiets uddannelsesordfører, Anni Matthiesen.

Uddannelses- og Forskningsministeriet er midt i en større evaluering af læreruddannelsen, der blandt andet skal se på, hvordan uddannelsen klæder de studerende på ”til behovene i skolen og jobbet som lærer”. Man forventer, at evalueringen er færdig til efteråret.

DR

About Radio Sawa

Check Also

Regeringen vil gøre håndværksfag obligatorisk

Regeringen og Dansk Folkeparti har fremlagt fem forslag, som de tager med til forhandlinger om …

18 personer snuppet i lufthavnen for snyd med ydelser

Siden den 5. marts er flere end 600 danske rejsende med kufferten og pas i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
X
¤
%d bloggers like this: