mandag , februar 19 2018
daar
Home / Nyheder / Regeringen vil lave skattelettelser for 22 milliarder
Foto: Henning Bagger

Regeringen vil lave skattelettelser for 22 milliarder

daar

Politiken er kommet i besiddelse af dokumenter, der handler om regeringens planer for skatteområdet.

Nogle af de ændringer, der er i det, vil sænke skatten på den sidst tjente krone med 2,7%. Og det vil også betyde, at folk med lave indtægter, vil spare 4.000 kroner om året.

Politiken har fået nogle økonomer til at regne på forslagene. De er nået frem til, at det især er folk med høje indtægter, der vil få gavn af ændringerne.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er blevet orienteret om regeringens planer. Tidligere i august droppede regeringen planer om at sænke topskatteprocenten. Det gjorde de på grund af DF’s og de øvrige folketingspartiers modstand.

Nu vil regeringen i stedet hæve grænsen for, hvornår folk skal betale topskat. DF’s finansordfører, René Christensen, siger, at det ikke er et ønske for DF. Men han er åben over for forhandlinger.

Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, mener ikke, at skattelettelser er den kur, Danmark har brug for. Landet har brug for pengene til velfærd, når der bliver flere ældre – og færre til at forsørge dem.

SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, mener at forslaget er “hamrende socialt skævt”. Og hun siger, at det kun gavner de rigeste. Hun vil hellere bruge pengene til at velfærden, sundheden og børne- og ældreområdet.

 

 

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Ansatte i ældreplejen skal fremvise straffeattest

Risikoen for overgreb og tyveri åbner nu en debat om, hvem der skal have lov …

S: Danmark bør støtte domstole og fængsler i Syrien og Irak

Tilfangetagne danskere, der har kæmpet for IS i Syrien, bør ikke kunne afsone deres straf …

This site is protected by WP-CopyRightPro
X
¤