søndag , april 22 2018
arda
Home / Nyheder / politik / Kritik fra Institut for Menneskerettigheder
Wikimedia Commons

Kritik fra Institut for Menneskerettigheder

arda

Institut for Menneskerettigheder rådgiver regeringen og Folketinget i spørgsmål om menneskerettigheder. Instituttet har i denne uge udgivet deres beretning for 2017. Instituttet mener, at der er problemer med situationen i Danmark.

Instituttet mener, at danskernes frihedsrettigheder bliver indskrænket. Det opfatter Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti som en ros. Han ser det som en positiv udvikling.

Instituttet peger på flere eksempler på, at rettighederne er blevet indskrænket. For eksempel kan dømte bandemedlemmer få forbud mod at komme i visse kommuner. Hjemløse kan straffes for at opholde sig i lejre. Og myndighederne har fået øget adgang til oplysninger om borgerne.

Instituttets leder, Louise Holck, siger, at det er begrænsninger i de principper om frihed, som vores demokrati er bygget op om.

Martin Henriksen mener, at forklaringen er, at Dansk Folkeparti har fået flere af sine mærkesager igennem.

De Radikale, Enhedslisten og Alternativet er bekymrede over udviklingen. De nævner flere eksempler på indskrænkning af frihedsrettigheder. Og Alternativets politiske ordfører kritiserer regeringen for ikke at tage kritikken alvorligt.

»Frihedsrettigheder er i virkeligheden hjørnestenen i vores demokrati, men der bliver pillet ved dem hele tiden. Jeg frygter, at det bliver en glidebane«, siger Rosa Lund fra Enhedslisten.

Politiken

About Radio Sawa

Check Also

Forældre angreb pædagoger i børnehave efter fødselsdagsfest: To personer er sigtet

Nordsjællands Politi bekræfter, at betjente har været tilkaldt til børnehaven. Det udviklede sig på dramatisk …

Kvinde har meldt voldtægt på offentligt toilet i Aalborg

God hjælp fra vidner medførte, at politiet hurtigt kunne anholde en formodet gerningsmand. På et …

This site is protected by WP-CopyRightPro
X
¤
%d bloggers like this: