onsdag , maj 23 2018
arda
Home / Nyheder / EU beder Danmark om at droppe grænsekontrollen
Foto: Nanna Navntoft/Polfoto

EU beder Danmark om at droppe grænsekontrollen

arda

EU-kommissionen mener, at Danmark bør nedlægge grænsekontrollen i løbet af 6 måneder. Samtidig beder de også Østrig, Tyskland, Sverige og Norge om at droppe grænsekontrol.

Danmark indførte midlertidig grænsekontrol d. 4. januar 2016. Først havde Danmark søgt EU om tilladelse. Siden da er tilladelsen fra EU blevet forlænget flere gange. Men nu er det sidste gang, den forlænges.

De fem lande fik lov til at indføre den midlertidige kontrol ved grænsen, da der var flest flygtninge på vej i Europa. I dag er der mere styr på antallet af flygtninge i Europa, blandt andet fordi der er mere styr på EU’s ydre grænser.

EU’s kommissær for migration, Dimitris Avramopoulo, mener at tiden er kommet til at åbne grænserne igen, så Schengen-samarbejdet igen kan fungere. Til gengæld opfordrer han landene til at føre mere kontrol inde i deres egne lande.

Efter Schengen-reglerne må den midlertidige kontrol højst gælde i 2 år.

I 2016 kostede grænsekontrollen i Danmark 200 millioner kroner. Og der blev brugt 406 fuldtidsarbejdende politifolk og hjemmeværnsfolk til opgaven. 2,8 millioner personer blev kontrolleret ved grænsen. 2.849 personer blev nægtet indrejse.

Martin Henriksen (DF) synes, det er uforskammet, at EU kræver genindførelse af kontrollen ved grænsen. Han siger, at Danmark er en suveræn nation, som andre ikke skal bestemme over.

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

39.115 ledige har fået præmie for at komme i arbejde

Fra april til december sidste år blev 39.115 langtidsledige belønnet med en jobpræmie for at …

Politikere efter afsløringer om flygtningestrøm til Tyskland: »Asylsystemet er reelt set brudt sammen«

Flere politikere mener, at ordningen med kun at søge asyl i et enkelt land ikke …

This site is protected by WP-CopyRightPro
X
¤
%d bloggers like this: