torsdag , maj 24 2018
arda
Home / Nyheder / DF vil stoppe udenlandsk støtte til moskéer
foto: b.dk

DF vil stoppe udenlandsk støtte til moskéer

arda

Udenlandske donorer må ikke putte penge i danske moskéer, mener DFs udlændingeordfører, Martin Henriksen

Muslimske regeringer og rigmænd må ikke længere sende penge til at bygge moskéer i Danmark. Finansiering udefra skal forbydes.

Det foreslår Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Han møder tirsdag integrationsminister Inger Støjberg (V) og kirkeminister Mette Bock (LA). Før mødet har en arbejdsgruppe vurderet udenlandske gaver til trossamfund.

– DF håber på regler, så vi kan forhindre udenlandske donationer til at opføre moskéer i Danmark. Vi håber på større gennemsigtighed, siger Martin Henriksen.

Arbejdsgruppen blev aftalt i maj 2016 af V-regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Konservative. Det skete, efter TV2’s serie “Moskéerne bag sløret” viste eksempler på misbrug fra imamer og moskéer.

Spørgsmål: – Skal forbuddet kun gælde muslimer? Eller gælder det også jødiske synagoger, kristne sekter og Scientology?

– Det er vores hensigt at ramme moské-byggerier i Danmark. De andre partier vil ikke forhindre donationer fra udlandet til trossamfund i Danmark, siger Martin Henriksen.

Han afviser, at det er diskrimination kun at ramme muslimer. Imamer kan straffes med tre års fængsel for at undervise i vold, flerkoneri, pædofili og sharia-lov, lyder det fra Martin Henriksen.

Kirkeordfører Naser Khader (K) afviser et generelt forbud. Vi kan ikke forbyde den norske stat at støtte den norske kirke i København, mener han.

– Min anbefaling er, at vi følger USA’s finansministerium. De har en liste over religiøse velgørenhedsfonde, som reelt sponserer ekstremisme, siger Naser Khader.

Moskéen i Rovsinggade i København fik 150 millioner kroner i støtte fra en fond i Qatar. Grimhøj-moskéen i Aarhus har fravalgt at være et trossamfund. Så kan myndighederne ikke tjekke deres regnskaber, siger Naser Khader.

– Vi skal finde en metode, så vi kan finde ud af, hvem der finansierer Grimhøj-moskéen og deres salafisme (ekstremistiske islam, red.). Vi skal have det stoppet, siger Naser Khader.

/ritzau/

About Radio Sawa

Check Also

Efter massiv overbelægning på sygehuse: Nu kaldes tre ministre i samråd

På hver femte hospitalsafdeling var der i marts i år for mange patienter til for …

Danskerne sætter rekord i opbakning til EU-medlemskab

Mere end tre ud af fire danskere mener, at EU er en “god ting”, hvilket …

This site is protected by WP-CopyRightPro
X
¤
%d bloggers like this: