torsdag , maj 24 2018
arda
Home / samfund / Det bliver forbudt at ryge i fængsler fra d. 1. april
Foto: Polfoto

Det bliver forbudt at ryge i fængsler fra d. 1. april

arda

I dag er det muligt at ryge en cigaret i fængslet. Men fra d. 1. april bliver det forbudt at ryge indenfor. De indsatte må ikke ryge i deres celler, og det kommer til at gå ud over indsatte i lukkede fængsler. Her må de acceptere, at de kun kan ryge én gang om dagen. Og det er på gårdturen én gang i døgnet.

Fængselbetjente og indsatte der ikke ryger er glade for den nye lov. Men mange af de rygende indsatte er ikke tilfredse. En ansat i Nørre Snede fængsel mener, at loven tager hans frihed fra ham. Ifølge den indsatte skal det være muligt at ryge, hvis det er det, man ønsker. Det skal politikerne ikke blande sig i.

Men mange betjente frygter, at de indsatte vil blive meget vrede. De indsatte vil føle det som et stort indgreb i deres personlige frihed. Betjentene er derfor bange for, at der kommer mange konflikter, hvor indsatte vil true de ansatte. De tror også, at rygeforbudet vil føre til mere vold. Betjentene så gerne, at forbudet blev fulgt på med flere penge på området. For de forudser mange konflikter, når de indsatte ikke må ryge indenfor og dermed ekstra opgaver.

Loven er lavet for at betjente ikke skal arbejde i røgfyldte miljøer og undgå passiv rygning.

TV2.

About Radio Sawa

Check Also

Efter massiv overbelægning på sygehuse: Nu kaldes tre ministre i samråd

På hver femte hospitalsafdeling var der i marts i år for mange patienter til for …

Arriva genkender ikke Støjbergs bekymring: Har aldrig haft problemer med muslimske chauffører under ramadanen

Der er ingen grund til at være bekymret for at sætte sig ind i en …

This site is protected by WP-CopyRightPro
X
¤
%d bloggers like this: