mandag , maj 21 2018
arda
Home / samfund / Advarsel: Tag ikke børnechecken fra familier

Advarsel: Tag ikke børnechecken fra familier

arda

Organisationen Skole og Forældre advarer imod at tage børnechecken fra forældre, hvis deres børn pjækker fra skole. Skole og Forældre er en organisation for skolebestyrelser og forældre i hele landet. Organisationen mener ikke, at straffen vil virke.

I stedet for at straffe forældrene, bør man tale med dem. Så kan man finde årsagen til fraværet, og man kan prøve at gøre noget ved det, mener Mette With Hagensen, der er formand for Skole og Forældre.

Regeringen har lavet en aftale med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Den aftale gør det muligt at straffe forældrene økonomisk, hvis deres børn har mere end 15 % ulovligt fravær i løbet af tre måneder.

En anden del af aftalen giver skolelederne pligt til at underrette kommunen, når et barn overskrider grænsen på 15 % fravær. Det bakker Skole og Forældre op om.

Mette With Hagensen siger, at mange forældre ikke er klar over, at deres børn er fraværende fra skolen. Det er vigtigt, at de får besked med det samme, når skolen ser, at der er problemer.

I stedet for at straffe forældrene opfordrer Skole og Forældre til, at man inddrager skolebestyrelserne i arbejdet med at gøre fraværet mindre.

 

DR

About Radio Sawa

Check Also

18 personer snuppet i lufthavnen for snyd med ydelser

Siden den 5. marts er flere end 600 danske rejsende med kufferten og pas i …

Afviste asylsøgere strømmer fra Danmark til Tyskland

Mens asylsøgere under flygtningekrisen i 2015 i stort tal krydsede den dansk-tyske grænse på vej …

This site is protected by WP-CopyRightPro
X
¤
%d bloggers like this: