tirsdag , maj 22 2018
arda
Home / Nyheder / 3F beskylder arbejdsgivere for hykleri om mangel på arbejdskraft
foto: Jens Dresling

3F beskylder arbejdsgivere for hykleri om mangel på arbejdskraft

arda

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at kun 1,3 pct. af de arbejdsgivere, som hævder at søge forgæves efter folk, har spurgt hos jobcenter, a-kasse og fagforening.

Det er tæt på hykleri og i stedet fordi de vil have billig arbejdskraft, når arbejdsgiverne advarer om mangel på arbejdskraft og kræver lettere adgang for udlændinge. Det siger landets største fagforening, 3F.

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser ifølge 3F-formand Per Christensen, at der ikke er mangel på arbejdskraft. Tallene viser, at kun 1,3 pct. af de virksomheder, der søgte forgæves efter medarbejdere, har spurgt hos det lokale jobcenter, i den relevante a-kasse og hos den relevante fagforening.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V)siger, at regeringen i foråret kommer med et forslag om at lempe adgangen for udenlandsk arbejdskraft. Han fastholder behovet

Han understreger, at over halvdelen af virksomhederne har slået deres ledige job op på det offentlige Jobnet, og der kan være andre måder at rekruttere på end at kontakte fagforening eller a-kasse.

Dansk Arbejdsgiverforening kalder konklusionerne fra 3F for absurde. Virksomhederne rekrutterer via de kanaler, hvor det erfaringsmæssigt giver størst mening.

For eksempel LinkedIn, rekrutteringsbureauer og mund til mund-metoden.

Finans/ Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Regeringen vil gøre håndværksfag obligatorisk

Regeringen og Dansk Folkeparti har fremlagt fem forslag, som de tager med til forhandlinger om …

Danmark afviser at øge støtten til Menneskerettighedsdomstolen

København-erklæringen opfordrer til at bidrage til at nedbringe domstols sagspukkel, men det vil Danmark ikke. …

This site is protected by WP-CopyRightPro
X
¤
%d bloggers like this: