Home / Nyheder / Mette F. har indledt regeringsforhandlinger: Har aflyst ferie
Foto: Sandra Skillingsås/ Flickr/

Mette F. har indledt regeringsforhandlinger: Har aflyst ferie

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, giver udtryk for, at hun har sat god tid af til forhandlingerne om at danne en ny regering.

Det siger hun fredag – to dage efter valget, hvor Folketingets partier er indkaldt for at se, om der er et flertal, der kan blive enige om at pege på Mette Frederiksen som statsminister.

– Jeg har ikke lagt nogen sommerferieplaner, det tror jeg, er den rigtige måde at gribe årets sommer an på. Så jeg tror, at det kommer til at tage tid, og jeg glæder mig rigtig meget, siger Mette Frederiksen.

Den siddende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) brugte ti dage på at danne regering i 2015, mens S-formand Helle Thorning-Schmidt brugte to uger på forhandlingerne i Det Sorte Tårn i 2011.

Venstre er det første parti, som klokken ni møder Mette Frederiksen på Christiansborg til forhandlingerne om en ny regering.

I løbet af dagen vil alle partier så komme en tur forbi Socialdemokratiet, og efter planen er De Radikale det sidste parti, som skal mødes med Socialdemokratiet fredag aften.

Der er afsat 40 minutter til hvert parti. Inden frokost møder altså Venstre, derefter Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.

Efter frokost kommer Nye Borgerlige, Alternativet og Liberal Alliance og hen på aftenen er det så De Konservative og De Radikale.

Over weekenden taler hun med de grønlandske og færøske folketingsmedlemmer.

Ud over Mette Frederiksen vil Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, og gruppeformand Henrik Sass Larsen deltage i forhandlingerne.

Torsdag blev Mette Frederiksen efter en dronningerunde valgt til kongelig undersøger.

Det betyder, at det nu er hendes opgave at lede forhandlingerne om en ny regering, efter at Lars Løkke Rasmussen har indgivet VLAK-regeringens afskedsbegæring til dronningen.

Målet er at danne en socialdemokratisk etpartiregering, understregede Mette Frederiksen torsdag.

Hun er dog blevet mødt af flere krav fra De Radikale, SF og Enhedslisten, hvoraf enkelte er ultimative. Det kan blive svært at få enderne til at mødes, da flere krav inden for økonomi- og udlændingeområdet strider mod hinanden.

Rød blok har 91 mandater og dermed flertal uden Alternativet.

Jyllands-Posten/ritzau/

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: