Home / Nyheder / Den radikale folketingspolitiker Zenia Stampe er igen blevet udsat for hadefulde beskeder.
Wikipedia

Den radikale folketingspolitiker Zenia Stampe er igen blevet udsat for hadefulde beskeder.

Det skriver politikeren mandag i et opslag på Facebook, hvor hun fortæller, at hun søndag modtog en besked på messenger bl.a. med ordlyden »du og dit barn fortjener at dø«. Afsenderen skrev også, at politikerens »klamme afkom« burde dø først, og at hun derefter selv skulle »dø en langsom og smertefuld død« efter »flere år i en mørk depression«.

Ligeledes søndag blev hendes mand ifølge Zenia Stampe ringet op af en mand, som bad ham om at sige til sin kone, »at hun er en møgluder«.

»Jeg sætter pris på mange ting i politik. Men trusler og chikane mod min familie er ikke en af dem. Jeg tror, der kommer meget mere af den slags frem mod valget. Det kommer ikke til at lukke munden på mig,« skriver hun om episoderne.

Zenia Stampe, som p.t. er på barsel med sin yngste søn, har senest gjort sig politisk bemærket ved offentligt at kræve Folketingets formand Pia Kjærsgaards afgang.

Det er sket efter en episode i Folketingssalen i sidste uge, da der opstod heftig debat om en udlændingestramning. Undervejs beskyldte Enhedslistens Pelle Dragsted DF’s Kenneth Kristensen Berth for at komme med »racistiske udtalelser«.

Det var dén episode, som fik Zenia Stampe til at reagere og anklage Pia Kjærsgaard for magtmisbrug og for at censurere politiske modstandere.

Zenia Stampe, som er mor til flere mindre børn, har tidligere modtaget lignende beskeder fra brugere på Facebook. I 2017 blev en 61-årig kvinde dømt til 60 dages betinget fængsel for at skrive “hun skal bare aflives” om den radikale politiker i en Facebook-gruppe.

»Man er med til at opildne en stemning, når man peger på et menneske og siger, at det menneske skal slås ihjel. Det er en grov udtalelse mod en politiker, som skal have lov til at komme med sine meningsytringer,« sagde retsformanden dengang til Ritzau om truslen.

I 2014 mistede Zenia Stampe sin datter Olga efter 24 ugers graviditet, og efterfølgende fortalte hun åbent om sin sorg til offentligheden. Imidlertid fulgte der også chikanerende beskeder med dén beslutning.

Således fik hun i 2018, kort efter fødslen af sønnen Hartvig, følgende kommentar.

»Har du fået checket dit nye yngels hjerne, den virker vist ikke så godt som den første, der valgte at dø, da hun så, hvem der skulle være hendes mor,« lød kommentaren, som lå offentligt tilgængelig på Zenia Stampes Facebook-side.

Kommentaren fik politikeren til at stå frem med tårer i øjnene og fortælle, at hun bliver ked af det, når de hadefulde kommentarer omhandler hendes børn. Til TV 2 forklarede hun, at hun følte det som en »besudling« af sin afdøde datters minde og fik dårlig samvittighed over, at hun ikke kunne beskytte datteren fra sådanne kommentarer.

»I virkeligheden er det måske mig, der har udsat hende for dem, fordi jeg har fortalt om hende og delt min sorg,« sagde hun.

Zenia Stampe videresender alle trusler og chikanerende beskeder til politiet. I sit Facebook-opslag opfordrer hun alle andre til at gøre det samme, hvis de opdager trusler på nettet.

BERIT ERTMANN
Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: