Home / samfund / 92 år gammel og utryg: Men Einar Svend Flintrup fra Helsingør må ikke komme på plejehjem
wikipedia

92 år gammel og utryg: Men Einar Svend Flintrup fra Helsingør må ikke komme på plejehjem

Einar Svend Flintrup er efterhånden blevet 92 år gammel, og det fornægter sig ikke: Synet er næsten væk, han kan ikke nå op i skabet med kopper, når han har brugt dem, og så er han dårligt gående.

Derfor vil han gerne på plejehjem, hvor han også håber at få et bedre socialt liv, men det har Helsingør Kommune givet afslag på, skriver Helsingør Dagblad.

Plejehjemmet begrunder afslaget med, at alder alene ikke grund nok til at komme på plejehjem. Kriterierne i dag lyder i stedet, at man skal have behov for hjælp mere end otte gange i døgnet og ikke kan lades alene mellem besøgene.

»Man er berettiget til at komme på plejehjem, hvis man efterlever de kriterier, der er. Vi har ikke alderdomshjem som i den gode, gamle forstand. Vi har plejehjem med et begrænset antal pladser,« siger Mette Lene Jensen, formand for Omsorg- og sundhedsudvalget i Helsingør Kommune, til TV 2, der også beretter om sagen.

Hverken Einar Svend Flintrup eller hans pårørende er dog enige i beslutningen.

Hans datter, Lone Flintrup, fortæller, at både familiens egen læge og et lokalt plejehjem har vurderet hendes far til at være “plejehjemsmoden,” og Einar Svend Flintrup er ikke selv blevet mere tryg af kommunens melding.

»Jeg føler mig svigtet,« siger han til TV 2.

Også Ældresagen har kastet et blik på sagen, og herfra lyder det, at fremgangsmåden fra Helsingør Kommune ikke er enestående, hvilket man i foreningen langt fra er tilfreds med.

»Kommunerne bliver nødt til at skifte kurs og lægge an til væsentligt flere plejehjemspladser, end der er i dag,« siger Ældresagens direktør, Bjarne Hastrup, til TV 2.

HENRIK PHILIP HARE
Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: