Home / Nyheder / Pensionister i oprør: Har stiftet nyt parti

Pensionister i oprør: Har stiftet nyt parti

Utilfredsheden med vilkårerne for landets folkepensionister har fået 71-årige Jørgen Mikkelsen til at stifte et nyt parti: Borgernes Parti.

Det skriver Ekstra Bladet.

Partiet udspringer af Facebook-siden Folkepensionisterne svigtes af Folketinget, der i skrivende stund har 8.212 medlemmer.

Formålet med gruppen er at »skabe debat om urimelige forhold, der bydes vores ældre medborgere«, lyder det i et opslag på siden.

»Jeg er blevet bedt om at komme i sving, så vi kan få et parti i Folketinget, der bekymrer sig for de ældres levevilkår. De seneste mange år er de ældre blevet glemt. Det skal vi lave om på,« siger Jørgen Mikkelsen, der er faglig konsulent i en fagforening, til mediet.

Borgernes Folkeparti vil hverken placere sig i rød eller blå blok, men samarbejde med de partier, som ønsker at forbedre forholdene for landets pensionister, forklarer han.

Hvis medlemmerne vælger at pege på Jørgen Mikkelsen, vil han selv stille op – såfremt det altså lykkes partiet at få samlet de 20.109 underskriftindsamlinger, som det kræver at stille op til folketingsvalg.

Det første, Jørgen Mikkelsen vil have gennemført som folketingspolitiker, er ifølge Ekstra Bladet at hæve folkepensionens grundbeløb til de ældre med minimum 1.000 kr.

Af Facebook-siden fremgår det desuden, at medlemmerne ønsker at gøre grundbeløbet skattefrit, ligesom de mener, at både grundbeløb og tillæg bør reguleres i forhold til den gennemsnitlige lønudvikling på arbejdsmarkedet.

JOSEFINE AAEN

About Radio Sawa

Check Also

Løkke om regionernes skæbne: Det er mit ansvar, at der er utryghed

Venstres idéer til en reform af sundhedsvæsenet har været omdrejningspunkt for det hovedbestyrelsesmøde, som partiet …

Nyt lovforslag: Psykisk vold skal give tre års fængsel

Et nyt lovforslag fra Justitsministeriet skal sikre, at psykisk vold bliver straffet ligeså hårdt som …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: