Home / Nyheder / Pensionister i oprør: Har stiftet nyt parti

Pensionister i oprør: Har stiftet nyt parti

Utilfredsheden med vilkårerne for landets folkepensionister har fået 71-årige Jørgen Mikkelsen til at stifte et nyt parti: Borgernes Parti.

Det skriver Ekstra Bladet.

Partiet udspringer af Facebook-siden Folkepensionisterne svigtes af Folketinget, der i skrivende stund har 8.212 medlemmer.

Formålet med gruppen er at »skabe debat om urimelige forhold, der bydes vores ældre medborgere«, lyder det i et opslag på siden.

»Jeg er blevet bedt om at komme i sving, så vi kan få et parti i Folketinget, der bekymrer sig for de ældres levevilkår. De seneste mange år er de ældre blevet glemt. Det skal vi lave om på,« siger Jørgen Mikkelsen, der er faglig konsulent i en fagforening, til mediet.

Borgernes Folkeparti vil hverken placere sig i rød eller blå blok, men samarbejde med de partier, som ønsker at forbedre forholdene for landets pensionister, forklarer han.

Hvis medlemmerne vælger at pege på Jørgen Mikkelsen, vil han selv stille op – såfremt det altså lykkes partiet at få samlet de 20.109 underskriftindsamlinger, som det kræver at stille op til folketingsvalg.

Det første, Jørgen Mikkelsen vil have gennemført som folketingspolitiker, er ifølge Ekstra Bladet at hæve folkepensionens grundbeløb til de ældre med minimum 1.000 kr.

Af Facebook-siden fremgår det desuden, at medlemmerne ønsker at gøre grundbeløbet skattefrit, ligesom de mener, at både grundbeløb og tillæg bør reguleres i forhold til den gennemsnitlige lønudvikling på arbejdsmarkedet.

JOSEFINE AAEN

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: