Home / Nyheder / Tidligere V-minister: Hvis syriske flygtninge skal vende hjem, bør Naser Khader vel gå forrest

Tidligere V-minister: Hvis syriske flygtninge skal vende hjem, bør Naser Khader vel gå forrest

Jeg læser, at den konservative udlændingeordfører, Naser Khader, vedblivende argumenterer for, at en række af dem, der er kommet hertil fra bl.a. Syrien, skal hjem. Om de så har boet her 5, 10 eller 15 år. Det er konservativ politik, siger han.

Hans argumentation er, at de mennesker, han taler om, hører til derhjemme, og at de har pligt til at vende hjem og være med til at bygge deres hjemland op.

Det lyder jo utrolig smukt, men man bliver noget træt af at høre på den konservative ordfører, der sidder her og mener at have sit på det tørre og slet ikke er dækket af det krav, han stiller, bl.a. til sine egne landsmænd, om at vende hjem.

Naser Khader kom selv med sin familie hertil i 1974 fra Syrien, hvor han er født i Damaskus. Han og hans familie fik en chance i Danmark, og han har taget en glimrende uddannelse her og føler sikkert, at han er glimrende integreret med familie og børn og sæde i det danske Folketing.

Men hvis rimelighed skal være, og hans argumentation have nogen etik i sig, bør Naser Khader naturligvis gå foran og være den første, der vender hjem til Syrien og bruger sin gode danske, gratis uddannelse til at gå i spidsen for genopbygning af det ødelagte land, han kommer fra. Der er efter de billeder, vi ser fra Syrien, stor mulighed for og behov for, at et veluddannet menneske kommer hjem med sin familie og er med til at bygge sit land op i stedet for at sidde lunt inden døre i Danmark.

Billederne fra f.eks. det ødelagte Raqqa viser i den grad, at Naser Khaders ønske om, at folk derfra, som har fundet et fristed i Danmark væk fra daglige rædsler, bør vende tilbage og være med til at bygge deres fødeland op igen.

Det er kun rimeligt, ikke?

Men rimeligt er det jo ikke, hvis det kun skal gælde alle de andre og ikke Naser Khader selv, der vedholdende går ind for, at alle de andre skal smides ud hurtigst muligt, lige meget hvor megen brug de og deres familier har for at bo her, og lige meget hvor integreret de har forsøgt at blive. Kun han og hans familie skal åbenbart nyde glæden ved at slippe for at vende hjem til forhold, som han givetvis ikke har lyst til at byde sig selv og sin egen familie.

De angreb, som Naser Khader til stadighed retter mod andre, kan næppe kaldes andet end udtalt dobbeltmoral.

BRITTA SCHALL HOLBERG
Tidl. indenrigs-, sundheds- og landbrugsminister (V)g

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: