Home / samfund / Danmark skal være det mest aktive land
Wikipedia

Danmark skal være det mest aktive land

Vi får det bedre, når vi bevæger os og dyrker idræt. Derfor har regeringen fremlagt en række initiativer, der skal gøre Danmark til det mest idrætsaktive land i verden.

Regeringens mål er, at 50 % af befolkningen skal være medlem af en idrætsforening, og 75 % skal være idrætsaktive i 2025.

Regeringen satser på fire initiativer:

De vil støtte en indsats for at inkludere socialt udsatte i lokale idrætsfællesskaber.
“Motion og fællesskab på recept”. De vil støtte udviklingen af et samarbejde mellem kommuner, foreninger, jobcentre og andre. Dette samarbejde skal arbejde for at udsatte borgere kan guides til idrætsaktiviteter. Dette skal ses som aktiviteter, der kan fremme både sundheden og beskæftigelsen .
De vil have en stratigi for e-sport. Det skal foregå i et samarbejde mellem relevante aktører og både Kulturministeriet og Erhvervsministeriet.
De vil indsamle eksempler på godt samarbejde mellem skoler og idrætsforeninger. Det skal sikre, at erfaringerne bliver delt, så andre kan bruge dem.

Regeringen vil støtte med i alt 35 millioner kroner. Pengene skal tages fra Satspuljen.

De to store idrætsorganisationer, DGI og DIF, er glade for initiativerne. Og de vil gerne hjælpe med at få pengene ud i foreningerne og andre idrætsfællesskaber. Så kan de komme til at medvirke til at gøre en forskel for de målgrupper, der har brug for ekstra hjælp til at komme i gang.

 

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: