Home / Nyheder / S-ordfører: Derfor er vores udlændingepolitik ændret markant de seneste 20-30 år
Wikipedia, den frie encyklopædi

S-ordfører: Derfor er vores udlændingepolitik ændret markant de seneste 20-30 år

Det sker i forbindelse med en replik til den bogaktuelle og erklærede venstreorienterede Kristian Thorup, der i sin nye bog, “Populismens klassekamp – om udlændingepolitikken og venstrefløjens tabte arbejdervælgere” skriver, at når især Socialdemokratiet har ændret sit syn på udlændinge og integration, så er det udtryk for, at S har “indtaget en utroværdig position, hvor S forsøger at ligne Dansk Folkeparti.”

Det kalder Mattias Tesfaye en “doven analyse”.

Tesfaye afviser, at den nye S-kurs har noget som helst med Dansk Folkeparti at gøre.

»Vores holdninger på udlændinge- og integrationspolitikken skyldes først og fremmest, at vi har konstateret, at indvandringen presser kortuddannede og lavtlønnede. Det er de almennyttige boligområder, dagtilbud og skoler i disse områder, der løfter den største del af integrationsopgaven,« siger Mattias Tesfaye til Altinget.dk.

Han mener derfor, at det er forståeligt, at mange danskere vil have kontrol med indvandringen, at antallet af udlændinge betyder noget og at der bliver stillet skærpede krav til integration. Og det er netop disse punkter, som udgør kernen i det udlændingeudspil, Socialdemokratiet lagde frem i foråret 2018, fremhæver Tesfaye.

I forårets husstandsomdelte udspil lød det bl.a. fra Socialdemokratiet:

Der skal indføres et loft over, hvor mange med ikkevestlig baggrund der kan komme til Danmark.
En asylreform skal stoppe adgangen til at søge asyl i Danmark.
Spontane asylansøgere skal sendes til et dansk drevet modtagecenter i et tredjeland i eksempelvis Nordafrika.
Mattias Tesfaye forklarer, at Socialdemokratiet i dag er “fuldt fokuseret” på, at velfærdsstaten skal kunne følge med indvandringen – “ellers ved vi godt, hvem der betaler prisen.”

Tesfaye afslutter sin replik med dette spark til de politiske kolleger på venstrefløjen:

»Det synes jeg ikke er utroværdigt. Tværtimod. Jeg synes til gengæld, det er utroværdigt, når jeg hører folk, der kalder sig venstreorienterede, og som samtidig vil rulle de fleste stramninger af udlændingeloven tilbage, som er vedtaget siden 1990’erne. Konsekvenserne af den politik er mere ulighed. Og det kan man ikke med troværdighed kalde venstreorienteret.«

HENRIK SKYTTE NIELSEN

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: