Home / Nyheder / DF vil trække Danmark ud af Postnord: Vi skal have postvæsenet hjem
Flickr

DF vil trække Danmark ud af Postnord: Vi skal have postvæsenet hjem

Danmark skal indgive en skilsmissebegæring over for svenskerne og trække sig ud af det dansk-svenske postselskab Postnord. Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti forud for de kommende forhandlinger om et nyt postforlig, skriver DR.

Partiet foreslår, at Danmark senest den 1. januar 2020 skal oprette et helt nyt og selvstændigt dansk postvæsen for at få selvbestemmelsen over det danske postomdeling tilbage.

»Jeg føler, at vi har mindre og mindre indflydelse på, hvordan man driver postvæsen i Danmark. Vi er nødt til at se på det her med helt nye øjnene. For at vi kan få et driftssikkert postvæsen igen, så må vi have det hjem. Det kommer så til at koste nogle penge, og det må vi bare tage på vores kappe,« siger Dansk Folkepartis postordfører, Henrik Brodersen, til DR.

Postnord blev stiftet i 2009 som en fusion af det danske Post Danmark og det svenske Posten AB. Den danske regering ejer 40 pct. af aktierne, mens den svenske stat sidder på de resterende 60 pct., og Dansk Folkeparti mener, at den fordeling gør, at der i Postnord er alt for stort fokus på den svenske postomdeling.

Hvis det står til partiet, skal et nyt dansk postvæsen derfor bl.a. sikre, at danskernes breve i fremtiden vil nå frem dobbelt så hurtigt som i dag, hvor det tager ca. fem dage for et brev at blive leveret.

Dansk Folkeparti har ikke regnet på, hvad det vil koste at oprette et helt nyt postvæsen i Danmark, men både Venstre og Socialdemokratiet frygter, at det vil blive en bekostelig affære både for staten og for den almindelige dansker, der skal sende et brev, og de advarer derfor mod forslaget.

»I gennem en årrække er brevmængden faldet meget – og det fald vil formentlig fortsætte – og hvis vi ikke kan dele de omkostninger med svenskerne i et fælles selskab, så mister vi nogle synergier og så vil udgifterne til brevomdeling stige markant. Den pris, man skal betale for at sende et brev i Danmark, vil så stige eksplosivt. Det vil jeg advare imod,« siger Venstres finansordfører Jacob Jensen til DR.

IDA TRØIBORG
Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Udlændingestyrelsen vil bremse opholdstilladelser til syrere

For første gang siden 2013 vurderer Udlændingestyrelsen ikke, at situationen alle steder i Syrien giver …

Enighed om at lade integrationsuddannelse fortsætte

Den såkaldte IGU – som er en forkortelse for integrationsgrunduddannelsen – fortsætter. Ordningen, der giver …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: