Home / Nyheder / FN kritiserer Løkkes ghettoplan for diskrimination
foto: Bundesministerium für Europa, Integration und Äußeres/ Flicker

FN kritiserer Løkkes ghettoplan for diskrimination

FN kritiserer Løkkes ghettoplan for diskrimination Den har allerede trukket overskrifter i store internationale medier som New York Times, Washington Post og Time Magazine.

Og nu har regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiets ghettoplan, som på en række punkter indfører særlige regler og krav i ghettoområder end i det øvrige danske samfund, ogsåfået kritik fra FN for at være diskriminerende.

Det er FN’s højkommissær for menneskerettighedskontor, Zeid Ra’ad al-Hussein, der langer hårdt ud efter planens indhold:

»Danmarks nye “ghettopakke” er enormt bekymrende og risikerer at skabe mere racediskrimination mod personer med indvandrerbaggrund,« skrev chefen for menneskerettighedskontoret tirsdag i et tweet, der var tagget med »bekæmp racisme«.

Det er særligt beslutningen om at børn fra ghettoområder ned til 1 år skal i tvungne vuggestuer, der skaber debat i udlandet. Hvis ikke forældrene sender deres børn af sted, tvinges børnene i et såkaldt »obligatorisk læringstilbud« 25 timer om ugen, hvor der er fokus på dansk sprog og læring om dansk kultur. Nægter forældrene risikerer de at blive trukket i sociale ydelser.

Regeringen havde oprindeligt foreslået 30 timers tvungen institution om ugen, men timetallet skrumpede under forhandlingerne, hvor Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet endte med at stille sig bag en aftale. FN’s Zeid Ra’ad al-Hussein er bekymret for, at udspillet vil føre til yderligere »ghettoisering.«

»Tvangsassimilering risikerer at udbrede racistiske (racial, red.) fordomme og fremmedhad,« skriver han.
I en forsideartikel tidligere på ugen kaldte New York Times de nye ghettoforslag for »barske«, og det amerikanske nyhedsmagasin Time beskrev lovene som »kontroversielle«.

Det er især selve brugen af ordet »ghetto«, der har vakt harme i udlandet. I Danmark har ordet ellers været den officielle term for visse udsatte boligområder siden 2010, hvor den daværende VK-regering indførte den omdiskuterede ghettoliste.

STEEN A. JØRGENSSEN
Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: