Home / Ugens Nyheder / Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter 

– En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering.

– DF truer med at fyre en minster, og S og SF er enige.

– Regeringen opgiver TV2-salg efter DF afviser.

– Anders Samuelsen:Rådet for Menneskerettigheder har brug for en reform indefra

 

Regeringen fik i denne uge en ny minister efter at erhvervsminister (K) Brian Mikkelsen har forladt sin post for at blive direktør i Dansk Erhverv. Brian Mikkelsen efterlader ministeriet til sin partifælle Rasmus Jarlov. Den politiske analytiker Jens Ringberg siger, at den nye minister er kontroversiel, fordi han har en hård måde at argumentere på. Han er stædig, hurtig på aftrækkeren og ikke særlig kompromissøgende. Sådan er der flere af hans kolleger, som opfatter ham. 

DR

 

Dansk Folkeparti siger, at de er klar til at fyre ældreminister Thyra Frank (LA), hviس hun ikke fremlægger mange tiltag på ældreområdet. S og SF melde sige klar at sikre flertal for at vælte hende. Begge partier mener, at de mangler at se en indsats fra Thyra Frank i forhold til udfordringen med at skaffe hænder nok i hjemmeplejen. Thyra Frank undrer sig over, at støttepartiet (DF) nu lægger en trussel om fyring på hendes bord.

DR

 

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) vil gerne se på, om der kan gøres noget bedre i forhold til optagesystemet. Det siger han som svar på et forslag, som nogle danske Universiteter står bag. Forslaget siger, at de kommende studerende ikke længere kun skal vurderes på deres karaktergennemsnit fra gymnasiet. Det skal i stedet være karakterer fra de fag, der er mest relevante for uddannelserne, der skal have størst betydning. Ministeren siger, at det er interessante tanker, og han gerne vil være med til at se på om man kan gøre noget bedre.

DR

 

Regeringen vil gerne sælge 40 procent af TV2. Regeringen mente at saglet n kan bidrage til TV2’s udvikling på et mediemarked i hastig forandring. Men DF siger, at de har svært ved at se fordelene ved at sælge TV2. DF har også afvist et kompromis, hvor der sælges en mindre andel, end regeringen lægger op til. kulturminister Mette Bock siger, det lykkedes ikke i den her omgang – så må vi se, om vi kan vende tilbage til det på et senere tidspunkt.

DR 

 

Regerningen forhandler i et nyt medieforlig, som skal danne ramme . Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om de økonomiske rammer for medieforliget. Men alle oppositionspartier er ude. Det er kun Dansk Folkeparti, der stadig sidder med ved forhandlingsbordet. Derfor bliver det et smalt medieforlig, som skal danne ramme for TV2, DR og landets andre medier.

DR

 

Den danske udenrigsminister ærgrer sig over USA’s exit fra FN’s Råd for Menneskerettigheder. USA begrunder sit exit med, at rådet er en “hyklerisk og opportunistisk organisation, der latterliggør menneskerettigheder”. Blandt andet med henvisning til, at Congo blev optaget som medlem, samtidig med at der blev fundet massegrave i landet. Den danske udenrigsminister siger, at der er behov for en reform af rådet, og at der ikke altid er den balance i rådets arbejde, som der burde være. En reform af rådet er også en prioritet for Danmark. Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen siger, at DK bør følge USA ud af FN’s Menneskerettighedsråd. 

DR

 

Topskattelettelserne blev ikke til noget. Men alligevel har regeringen gennemført så mange lempelser af skatter og afgifter, at det samlet set løber op til 23,5 milliarder kroner frem til 2025. Det viser Skatteministeriets årlige opgørelse, “Skatteøkonomisk Redegørelse”. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger : “Det betyder i hvert fald, at det er lykkedes i væsentligt omfang at gøre det billigere at være dansker og billigere at drive virksomhed”.

Jyllands-Posten

 

Siden 2012 er flere ulve blevet set i Danmark. Ulven er fredet i EU, men flere danskere vil have ulven fjernet fra den danske natur. Derfor vil regeringen gøre det lettere at skyde ulve, der gentagne gange kommer inden for 50 meters afstand af et sted, hvor der bor mennesker. Man skal også kunne skyde en ulv, hvis den gentagne gange forcerer et ”ellers velholdt hegn” for at dræbe husdyr.

Jyllands-Posten.

Dansk Folkepartis folketingsmedlem Kenneth Kristensen Berth har kritiseret Bilkas ramadan-kage. Han mener, at det er et udtryk for stigende islamisering af Danmark, når Bilka sælger en kage med teksten “Eid Mubarak” på toppen. Men i Bilka tager man kritikken helt roligt og siger i et skriftligt svar til DR Nyheder ” Bilka har kager til enhver lejlighed. Det gælder Eid, men også jule-kager, Valentines Day-kager, VM-kager, kager til fødselsdagsfesten og mange andre anledninger”. 

DR

 

Norge og Danmark arbejder på at etablere et center i Kabul for hjemsendte afghanske flygtningebørn. Både den danske og norske regering vil kalde det et “omsorgscenter”. Red Barnet kaldet det et “returcenter” for afviste mindreårige afghanere. En dansk kilde tæt på forhandlingerne mellem de norske, danske og afghanske myndigheder siger, at “en aftale endnu ikke er klar”. 

Ritzau

 

Ungarns parlament har vedtaget en ny lovpakke, som vil gøre det ulovligt at hjælpe papirløse migranter og flygtninge i Ungarn. Hvis man fremover hjælper migranter eller flygtninge med at søge asyl eller opholdstilladelse i Ungarn, kan man blive idømt op til ét år i fængsel. Lovpakken betyder også, at personer ikke længere kan søge asyl i Ungarn, hvis de først er flygtet til andet land, som er sikkert. I 2015 søgte 177.000 mennesker asyl i Ungarn, men kun nogle få hundrede blev godkendt.

DR

 

Nationalmuseet skal nu spare 30,6 millioner kroner på de årlige budgetter i de kommende år. Det er næsten 10 procent af museets samlede budget på 350 millioner kroner. Derfor skal Nationalmuseet fyre medarbejdere til efteråret. Det oplyser Nationalmuseet i en pressemeddelelse. Nationalmuseets direktør siger, at Nationalmuseets økonomi er presset, fordi museet skal spare to procent hvert år. Det er endnu ikke afgjort, hvor mange personer, der skal fyres.

DR

I går var sankthansaften og Statsministeren holdte en tale hvor han opfordrede til at droppe skærmen og vælge samværet til. Han sagde: Sankthans er dybest set en hyggeaften for voksne og børn. Unge og gamle. Familie og venner. I vores hurtigtløbende hverdag har vi brug for at sænke skuldrene. Tage et pusterum. Hygge igennem. Budskabet fra statsministeren blev leveret uden bål og brand. Det tørte vejr har fået kommuner og Beredskabsstyrelsen til at inføre forbud mod afbrænding.

DR

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

Ugens nyheder 23 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  Flere af Folketingets politikere mener, at grundloven skal moderniseret Mette Frederiksen: Socialdemokratiet vil danne …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: