Home / Nyheder / Minister afviser at kommuner har krav på erstatning
commons.wikimedia.

Minister afviser at kommuner har krav på erstatning

I weekenden har en lille gruppe kommuner meddelt, at de tænker på at rejse en sag om erstatning mod staten. Det drejer sig om Hjørring, Jammerbugt og Lolland kommuner.

De mener at de har fået for lidt i udligningen mellem kommunerne. Udligningen skal sikre, at alle kommuner kan give service på lige økonomiske vilkår. Den skal udjævne de forskelle, der er på grund af for eksempel forskellig aldersfordeling og andre sociale forhold.

I grundlaget for udligningen har man ikke regnet med, at der er forskelle i udlændinges uddannelsesniveau. I nogle kommuner bor der mange højtuddannede udlændinge. I andre kommuner bor der kun udlændinge med lave uddannelser.

Det har kostet nogle kommuner dyrt. For eksempel mener Lolland Kommune, at de har fået 111 millioner kroner for lidt gennem de seneste tre år.

Statens advokat (Kammeradvokaten) siger, at Økonomi- og Indenrigsministeriet ikke har begået fejl. Så Ole Birk Olesen, der for tiden er økonomi- og indenrigsminister, mener ikke, at kommunerne har krav på erstatning.

 

DR

About Radio Sawa

Check Also

92 år gammel og utryg: Men Einar Svend Flintrup fra Helsingør må ikke komme på plejehjem

Einar Svend Flintrup er efterhånden blevet 92 år gammel, og det fornægter sig ikke: Synet …

Samuelsen får skarp kritik for at udlevere fortrolige samtaler

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) er under voldsom kritik fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), og …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: