tirsdag , juni 19 2018
arda
Home / Nyheder / Kommuner vil have kompensation for at finde job til flygtninge

Kommuner vil have kompensation for at finde job til flygtninge

arda

Kommunernes Landsforening (KL) ønsker, at flere indvandrere kommer i arbejde. Derfor vil de have forlænget IGU’en (integrations-grund-uddannelsen). Og de vil kræve, at indvandrere, der har været i Danmark i længere tid, skal være jobparate.

Men det er et problem, at det for det meste er kommunerne, der tager initiativ til IGU-forløb. Kommunerne mener, at virksomhederne bør gøre mere for at få flygtninge i job.

Kommunerne har taget ansvaret på sig, og de bør have en økonomisk kompensation for deres arbejde med at få at skaffe job.

Nye tal viser, at i alt 1500 flygtninge har indgået en IGU-aftale, siden ordningen blev indført i 2016. IGU er et forløb på to år, hvor man arbejder i en slags praktik. Samtidig får man undervisning i 20 uger.

KL mener, at flygtninge, der har været i landet i længere tid, skal være jobparate. Mange er ikke blevet mødt med en forventning om at skulle arbejde fra start. Derfor er der mange, der stadig står uden for arbejdsmarkedet. Det gælder især kvinder.

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Tyskland og Holland lægger afstand til Lars Løkkes nye prestigeprojekt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kom med en opsigtsvækkende nyhed grundlovsdag, da han annoncerede, at …

Forsvarsministeriet har anket dom i tortursag

Forsvarsministeriet har anket dom i tortursag Forsvarsministeriet anker Østre Landsrets dom om danske soldaters medansvar …

This site is protected by WP-CopyRightPro
X
¤
%d bloggers like this: