Home / Ugens Nyheder / Ugens nyheder 22 نشرة الأخبار الأسبوعية

Ugens nyheder 22 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter

 • Ikke flere “ghettobørnehaver”: Højst 30 procent må komme fra udsatte områder

 • En bøde at bære burka og niqab i det offentlige rum

 • EU-parlamentet: Danmark skal droppe grænsekontrollen

 • Bomstærk dansk økonomi giver regeringen en stor udfordring

 • Rekordmange sydeuropæere tager til Danmark for at arbejde

 

 • Regeringens ghettoplan betyder, at børn fra ghettoområder skal fordeles i de offentlige institutioner. I børnehaver og vuggestuer må der højst være 30% fra udsatte områder. I dag er der 29 institutioner, som overstiger de 30%.

DR

 • Tildækningsforbuddet er nu vedtaget ved lov gennem flertal i Folketinget. Det er altså ulovligt at bære burka og niqab i det offentlige rum. Bøden er 1000 kr. Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, Det Konservative Folkeparti og to politikere fra Liberal Alliance stemte for. Enhedslisten, Alternativet, Det Radikale Venstre, seks fra Liberal Alliance og Mette Gjerskov fra Socialdemokratiet stemte imod.

DR.

 

 • EU har sagt ja til at Danmark må støtte PostNord med 1,2 mia. kr. Det er vigtigt for PostNord med den økonomiske støtte for at kunne fortsætte arbejdet uden fyringer. I alt skulle 3-4000 være fyret, hvis ikke PostNord fik støtte fra staten.

Ritzau.

 

 • Europaparlamentet vil have Danmark til at droppe grænsekontrollen mellem Danmark og Tyskland. Det er imod Schengenaftalen om fri bevægelighed.  Det samme gælder for Østrig, Tyskland, Norge og Tyskland, som har lignende grænsekontrol. I sidste ende er det Kommissionen, som bestemmer om landene skal stoppe med midlertidig grænsekontrol.

DR.

 

 • USA har i denne uge lavet toldregler. De rammer EU, Canada og Mexico. Der kommer told på stål og aluminium. Erhvervsminister, Brian Mikkelsen, svarer igen med ny told på amerikanske varer. Brian Mikkelsen siger, at en lille åben økonomi som den danske er meget sårbar over for for eksempel told fra udlandet.

DR.

 

 • Regeringen taler med store ord. Den danske økonomi er bomstærk. Der er højkonjunktur, væksten er god og der er mange i arbejde. Eneste udfordring, som regeringen ser, at mangel på arbejdskraft. Regeringen vil derfor tiltrække flere udenlandske arbejdere.

DR.

 

 • Regeringen vil bruge 7,7 mia. kroner fra en fællespulje til en energiplan. Men Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti siger nej til regerings energiplanen. De vil ikke finansiere planen, men have at pengene skal bruges på noget andet.

DR.

 

 • Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) får kritik for sit nye foreslag som handler om at at skære endnu mere ned på beskyttede naturområder. Biolog Stine Tuxen fra organisationen Verdens Skove siger, Vi Vi er skuffet over at den nye miljøminister fortsætter den nye landbrugsvenlige stil, som hans forgænger Esben Lunde Larsen kørte. Minesteren siger, at han ikke besluttede sig endnu, og at det er bare et forslag der blev sendt i høring. Dansk Ornitologisk Forening håber, at EU-kommissionen vil sætte en kæp i hjulet for regeringens forslag.

DR

 

 • Et borgerforslag om at forbyde omskæring af børn under 18 år har nu fået 50.000 støtteerklæringer. Derfor skal Folketinget nu tage stilling til borgerforslaget. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen advarer mod forbud og siger at risikoen ved at indføre et forbud er kæmpestor og risikere at koste os allierede.

 

DR

 

 • Politiet har ryddet Pusher Street på Christiania flere gange i denne uge. Men der bliver alligevel solgt hash fra ladcykler Sidst på ugen blev betjente også angrebet af 100 personer på Christiania. Angrebet skete efter at politibetjente havde anholdt narkohandlere.

DR:

 

 • Flere og flere sydeuropæere tager til Danmark for at arbejde. På fem år er antallet steget fra næsten 13.000 til 25.000 Det er næsten en fordobling. Arbejderne kommer fra Italien, Spanien, Grækenland, Portugal og Frankrig.

Ritzau.

 

 • Der er ventetid på op over 10 uger hos psykologer i landet.  Det er en fordobling af ventetiden siden 2012. De lange ventetider kan skræmme folk, som ellers har opsøgt hjælp hos psykologerne. Det siger psykologforeningen.

DR.

 

 • Yngre lærer mangler oplæring på hospitalerne. Det siger flere yngre læger selv. Det er blandt andet på Roskilde Universitetshospital, Aalborg Sygehus og Herlev Sygehus, at de yngre læger ikke får den læring, de har brug for.

DR.

 

 • Der kommer igen politibetjente til hest. Det kommer til at ske til efteråret. Politiet har slået de første stillinger op. Det er første gang i 6 år, at der kommer politi til hest.

DR.

 

 • Økonomiske eksperter forudsiger, at danskerne snart får mere i løn. Grunden er, at det går rigtig godt for den danske økonomi. Flere virksomheder leder også efter mere arbejdskraft, fordi efterspørgslen stiger.

DR.

 

 • Vi slutter af med en varm nyhed, maj måned har sat varmerekord. Der har været 347 solskinstimer. Aldrig før er der blevet målt mere sol i Danmark.

DR.

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: