onsdag , juni 20 2018
arda
Home / samfund / Har du betalt for meget i licens?
DR

Har du betalt for meget i licens?

arda

En dom ved Eu-domstolen har fastslået, at den tjekkiske radiolicens ikke er omfattet af momsreglerne. Det har rejste spørgsmålet, om også Danmark har opkrævet ulovlig moms på den danske medielicens.

 
Hver husstand betaler sædvanligvis omkring 500 kr. om året i moms på licensen. Hvis domstolene er enige i, at momsen er ulovlig, vil sagsøgerne kunne kræve den tilbagebetalt i mindst tre år og måske helt op til ti år gældende fra sagens anlæggelse i 2017. Det kræver imidlertid, at man deltager i et gruppesøgsmål. For alle andre vil pengene sandsynligvis være tabt.
 
Finansministeriets jurister mener, at den danske moms er omfattet af en undtagelsesbestemmelse i momsreglerne. Dette er flere danske momseksperter ikke enige i. Derfor har nogle advokatfirmaer indledt gruppesøgsmål mod DR/regeringen.
 
Advokatfirmaet DLA Piper har fået 32.000 tilmeldinger på www.kraevlicensmomstilbage.dk, efter at firmaet i maj fik fri proces til at føre et gruppesøgsmål.
 
Sidste frist for tilmelding er 13. juni 2018.
Finans/Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Troels Lund erkender nederlag om børnecheck

Danmark har ikke kunnet overbevise EU om at indeksere børnefamilieydelser. Men regeringen afviser løftebrud. Velfærdsydelserne …

Minister afviser at kommuner har krav på erstatning

I weekenden har en lille gruppe kommuner meddelt, at de tænker på at rejse en …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: