Home / Nyheder / Regeringen vil stramme dagpengereglerne: Straffen for at sige op skal fordobles
Wikimedia Commons

Regeringen vil stramme dagpengereglerne: Straffen for at sige op skal fordobles

Regeringen er klar med 20 nye initiativer der skal sætte skub i arbejdskraften.

Danske virksomheder skriger på arbejdskraft, og alt for mange ledige forsørges af staten, selvom de parate til at arbejde.

Det mener regeringen, der i et nyt udspil foreslår at hæve straffen for de såkaldte »selvforskyldte ledige.« Personer, der ”uden gyldig grund selv siger deres job op” og jobsøgende, der siger nej til en konkret stilling, straffes med seks ugers karantæne, før de kan modtage dagpenge. I dag er karantænetiden tre uger.

Det Konservative Folkepartis beskæftigelsesordfører, Rasmus Jarlov, forklarer, at det ikke må være for tiltrækkende at sige sit job op.

De jobsøgendes mobilitet skal også øges, fordi virksomheder i landets yderområder har svært ved at tiltrække arbejdskraft. Det betyder, at ledige skal forberede sig på at skulle pendle længere til og fra en eventuel arbejdsplads. Det skal i fremtiden gælde for alle uanset uddannelse. Der skal dog tages hensyn til familieforhold og andre praktiske omstændigheder.

Regeringen også vil stramme skruen over for kontanthjælpsmodtagere. Den foreslår således, at 20.000 personer, hvilket svarer til knap hver tredje kontanthjælpsmodtager, skal flyttes fra kategorien aktivitetsparate over i kategorien jobparate. Det skal gælde for kontanthjælpsmodtagere, der er omfattet af 225-timers reglen og som er fyldt 30 år. Ifølge Rasmus Jarlov kan nogle af dem, der på nuværende tidspunkt ikke er erklæret jobparate, måske godt kan passe et deltidsjob.

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: