Home / samfund / Betjent anmeldt for vold efter aktion på Christiania – kvinden sigtet

Betjent anmeldt for vold efter aktion på Christiania – kvinden sigtet

Torsdag eftermiddag udviklede det sig til sammenstød mellem politiet og op mod 100 personer på Christiania, da politiet foretog en række anholdelser på fristaden.

Under episoden skubbede en betjent en kvinde, så hun faldt bagover og angiveligt slog hovedet ned i brostenene. Den episode blev filmet, lagt på Facebook og siden delt knap 1.000 gange. Nu er episoden også anmeldt til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). Det bekræfter DUP over for Jyllands-Posten.

»Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse på episoden, og at vi iværksætter en efterforskning om vold,« siger kontorchef Karina Toftgaard Matthiesen, som oplyser, at DUP udover anmeldelsen har modtaget flere »henvendelser« vedrørende gårsdagens hændelser på Christiania.

Fredag eftermiddag oplyser politiet, at kvinden på videoen er anholdt og sigtet for vold i form af stenkast mod politiet. Hun fremstilles i grundlovsforhør lørdag.

Vicepolitiinspektør hos Københavns Politi Lars-Ole Karlsen siger, at man i øjeblikket er i gang med at danne sig et overblik over, præcis hvad der skete torsdag eftermiddag og aften på Christiania, herunder episoden med kvinden, der fik et skub.

»Det ser voldsomt ud,« siger han, men understreger samtidig, at man på videoen ikke kan se, hvad der sker uden for billedet. Her står ifølge Lars-Ole Karlsen en menneskemængde, som kaster bl.a. flækkede fliser og sten efter politiet.

Jyllands-Posten har været i kontakt med den christianit, som optog videoen. Christianitten siger, at vedkommende ikke så, at kvinden skulle have bidraget til stenkast mod politiet.

Københavns Politi har desuden oplyst, at man senere på aftenen blev mødt af 20-30 maskerede personer, som kastede med sten og havde slagvåben.

Igen i dag har politiet været til stede på Pusher Street.

MICHAEL THYKIER

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: