Home / Ugens Nyheder / Ugens nyheder 21نشرة الأخبار الأسبوعية

Ugens nyheder 21نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter 

stort energitopmøde i København

Dansk skepsis over udviklingen i EU

Hjemmeplejen mangler sosu-assistenter: “Den største bombe under ældreområdet”

Danmark og Canada vil løse striden om Hans Ø

kronprinsen Frederik fejrer sin 50 år fødselsdag ved et maratonløb

 

 • Integrationsminister Inger Støjberg er i flere internationale medier. Grunden er ramadan. Inger Støjberg siger, at muslimer bør holde ferie under Ramadan.  Hun mener ikke, at det er forsvarligt at arbejde op til 18 timer uden mad. Et arabisk medie siger, at integrationsministeren er anti-muslimsk.

DR.

 

 • Flere partifæller i Venstre er uenige med Inger Støjbergs holdning til at arbejde under Ramadan. Men Inger Støjberg holder fast i sin kritik af at arbejde under ramadan. Hun mener det giver problemer på arbejdspladsen, når folk ikke spiser og drikker i løbet af dagen.

DR.

 

 • I denne uge har der været der energitopmøde i København. 20 ministre fra verdens største økonomier var samlet Målet er at finde investeringer for klimaet. De 20 største økonomier udleder 75% af den globale Co2 udledning.

DR.

 

 • SKAT lægger sag an i USA. Det er en lille gruppe amerikanere, som har snydt for den danske stat for skat. Det er 12,3 mia. som SKAT vil have tilbage. Svindlen er sket mellem 2012-2015.

DR.

 

 • En ny meningsmåling viser, at 75% af danskerne er glade for EU. Men 35% mener, at tingene i EU går i den forkerte retning. 33% mener det modsatte.  At EU går i den rigtige retning.

DR.

 

 • Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti vil tilbage til dansk politik. Han stiller derfor op til næste Folketingsvalg.  Morten Messerschmidt har siddet i Europaparlamentet. Han er den danske politiker, som har fået flest stemmer ved et Europaparlamentsvalg.

DR.

 

 • Bandepakken skulle gøre det nemmere at lukke rockerborge. Men den er nu 1 år gammel, og københavnske kommuner fortæller, at det ikke er så nemt. Rockerne vil ikke helt forlade stederne.  Flere borgmestre har skrevet til justitsminister Søren Pape og fortalt, at problemet med rockerborge ikke er løst.

DR.

 

 • En dansk syrienskriger er i fængsel i Tyrkiet. Københavns politi vil har i 6 måneder gerne villet have ham udleveret til Danmark. Den fængslede syrienkriger har kæmpet for IS: Han er efter sigende syg og vil gerne til Danmark og få en dom.

DR.

 

 • Pusher Street på Christiania har været lukket i tre dage i denne uge. Det er folkene på Christiania, som lukkede gaden. De vil have Christiania skal være et frirum med kærlighed, natur og kultur og ikke hash og det hårde miljø, som følger med. Pusher Street åbnede igen i fredags.  

DR.

 

 • Et flertal i Folketinget vil fjerne karakterbonus. Det vil sige, at det skal være slut med at gange sit gennemsnit med 1,08 hvis de studerende starter på en videregående uddannelse inden for 2 år.  Det er et flertal uden om regeringen, som har afskaffet karakterbonussen.

DR.

 

 • Et flertal i folketinget vil lave en ny lov. Det skal være forbudt for firmaer at lave eksamensopgaver til gymnasieelever.  Elever har indtil nu kunne bestille opgaver på nettet på fixminopgave.dk. Det vil sige snyde med eksamen og købe sig til bedre karakterer.  

DR.

 

 • Sosu-assistenter i alle dele af landet har meget travlt.  Og der mangler flere hænder. Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti vil have regeringen til at se på sagen inden sommerferien.

DR.

 

 • Danmark er vært for topmøde.  Det er nemlig 10 år siden, at Rusland, USA, Canada, Norge og Danmark blev enige om, at arktiske ting skal forhandles fredeligt og med fokus på internationale aftaler. Nu skal en ny aftale på plads. Rusland og USA lover fred i Artkis.

DR.

 

 • Danmark og Canada er ikke enige om en ø, Øen hedder Hans Ø og ligger mellem Canada og Grønland. Udenrigsminister Anders Samuelsen mødtes på Grønland sammen med en canadisk kollega. Nu skal en dansk-canadisk arbejdsgruppe komme frem til en løsning, der løser grænseproblemet mellem de to lande.

DR.

 

 • Flere og flere unge har angst. På 10 år er antallet tredoblet fra 2354 til 7189. Mange unge skjuler angst. Angst er den mest udbredte sygdom i Danmark.

DR.

 

 • Kronprins Frederik har deltaget i Royal Run i danmarks 5 største byer i starten af ugen. Anledningen var hans 50-års fødselsdag. Mere end 70.000 havde tilmeldt sig de store løbe events i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg. Kronprinsens hustru og deres fire børn løb også med.

DR.

 

 • I lørdags fyldte kronprinsen så 50 år. Tusinder fejrede kronprinsen og hans familie på Amalienborg. Kronprinseparret var også på karettur, selvom vejrudsigten havde lovet skybrud.

DR.

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: