Home / Nyheder / Flest vælgere foretrækker hverken Løkke eller Mette Frederiksen som statsminister

Flest vælgere foretrækker hverken Løkke eller Mette Frederiksen som statsminister

Mette Frederiksen er fortsat mere populær som statsministerkandidat end Lars Løkke Rasmussen, men næsten en tredjedel af danskerne savner en tredje kandidat, viser en ny måling.

Når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) onsdag lytter med på Folketingets afslutningsdebat fra sin plads på forreste række i salen, kan han konstatere, at han tre år inde i regeringsperioden stadig har et godt stykke vej igen, hvis han skal indhente S-formand Mette Frederiksen som danskernes foretrukne statsministerkandidat.

Det viser en ny måling foretaget af Norstat for Jyllands-Posten og Altinget.

22 procent af vælgerne har Lars Løkke Rasmussen som deres foretrukne statsministerkandidat, mens 28 procent foretrækker Mette Frederiksen.

I forhold til den seneste måling fra april er det en lille tilbagegang for Løkke og en lille fremgang for Mette Frederiksen.

Langt mest populær er dog den tredje mulighed; nemlig ingen af de to. Hele 32 procent af de adspurgte foretrækker »en anden kandidat,« viser målingen.

Der er ikke spurgt til, hvem denne alternative kandidat kunne være, men Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har tidligere ligget lunt som joker i lignende målinger. Problemet er bare, at han ikke har meldt sig som kandidat til posten – det har kun Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen.

19 procent af de adspurgte ved ikke, hvem de foretrækker.

Norstat-målingen er foretaget i perioden 17.-23. maj blandt i alt 1.210 respondenter. Usikkerheden på de enkelte tal er mellem 2,3 og 2,7 procentpoint.

STEEN A. JØRGENSSEN
Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: