Home / Kultur / Fem uskrevne regler på jobbet
Wikimedia Commons

Fem uskrevne regler på jobbet

Som nyankomne kan det være svært at forstå de mange uskrevende regler på den danske arbejdsplads. Disse uskrevende regler spiller faktisk en stor rolle for at man kan klare sig selv og sit arbejde.
Her får du fem af disse regler:

  • Forstå ironi og humor Dansk ironi kan være sarkastisk og til tider meget svær at forstå for en udlænding, og danskerne bruger ofte ironi, humor og selvironi til at komme med skjulte budskaber. Forstår man ikke ironien eller humoren, kan man føle sig stødt eller provokeret.
  • Spis frokost med dine kolleger Det forventes, at man er social på sin arbejdsplads, og at man spiser frokost med sine kolleger. Del endelig ikke ud af madpakken men gerne af slikket.
  • Religion er en privat sag De fleste danskere opfatter religionen som en privat sag og holder religionen strengt adskilt fra deres arbejde.
  • Spørg, hvis du er i tvivl I Danmark er det o.k. at spørge sine kolleger eller sin chef, hvis man er i tvivl om noget. I mange andre kulturer bliver det opfattet som et svaghedstegn og som et tegn på uvidenhed.

 

  • Overhold mødetider og aftaler Hvis der er noget, der irriterer de fleste danskere, er det hvis man ikke møder til tiden, eller ikke overholder sine aftaler.

 

kilde: ” uskrevende regler på det danske arbejdsmarkedet” af  Mehmet Yüksekkaya

About Radio Sawa

Check Also

Kim Larsen – folkets stemme

Af: Sisse Skovbakke Gasolin ”Rabalderstræde”, 1975 Vi kan ikke komme udenom Kim Larsen og Gasolin, …

Fusionsjazz i Danmark

Fra 1980 bliver jazzen blandet med andre slags musik, og vi kalder det ”fusionsjazz”.  Man …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: