mandag , juni 18 2018
arda
Home / Nyheder / Efter massiv overbelægning på sygehuse: Nu kaldes tre ministre i samråd

Efter massiv overbelægning på sygehuse: Nu kaldes tre ministre i samråd

arda

På hver femte hospitalsafdeling var der i marts i år for mange patienter til for få senge.

Alt for mange patienter til for få hospitalssenge har i årevis været et tilbagevendende problem på landets hospitaler. Særligt i årets første måneder. Det fortalte DR i sidste uge.

Problemet kulminerede i marts i år, hvor hver femte afdeling i gennemsnit havde flere patienter end sengepladser.

Og den problematik får nu Socialdemokratiet til at kalde både sundhedsministeren, ældreministeren samt børne- og socialministeren i samråd.

Socialdemokratiet ønsker blandt andet svar på, hvornår regeringen vil fremlægge en plan for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, der skal komme overbelægningen til livs. Det fortæller partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

– Vi har ældre mennesker, der hver eneste dag og nat ligger på gangene under forhold, som man simpelthen ikke bør byde patienter i Danmark. Så nu siger vi til regeringen, at de må lægge deres bud på bordet for, hvordan vi gør noget ved det her, siger han.

Ifølge Socialdemokratiet har den efterspurgte plan været tre år undervejs. Den er en del af den sundhedsreform, der i forbindelse med den seneste tids overenskomstforhandlinger blev udskudt.

Socialdemokratiet vil desuden have svar på, hvordan samarbejdet mellem regionerne, kommunerne og den almene praksis skal forbedres.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra sundhedsministeren.

 

Ritzau

About Radio Sawa

Check Also

Tyskland og Holland lægger afstand til Lars Løkkes nye prestigeprojekt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kom med en opsigtsvækkende nyhed grundlovsdag, da han annoncerede, at …

Forsvarsministeriet har anket dom i tortursag

Forsvarsministeriet har anket dom i tortursag Forsvarsministeriet anker Østre Landsrets dom om danske soldaters medansvar …

This site is protected by WP-CopyRightPro
X
¤
%d bloggers like this: