Home / Ugens Nyheder / Ugens nyheder 20

Ugens nyheder 20

 Overskrifter

Støjberg: tidligere  kriminelle vil aldrig blive danske statsborgere

Undervisningsminister til muslimske friskoler: Overhold loven, eller mist støtten

Regeringen vil bruge 1,5 milliarder på cyberforsvar

Politiet anholder 15 personer i aktion på Christiania

Løkke besøger danske soldater i Balkan

 

 • Statsminister, Lars Løkke, er trist over Donald Trumps beslutning om at flytte den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Den officielle åbning i denne uge har ført til flere dødelige sammenstød mellem israelere og palæstinensere. Lars Løkke mener, at det er en stor fejl, at flytte den amerikanske ambassade. Han siger, at den danske ambassade forbliver i Tel Aviv.

Jyllands-Posten.

 

 • Henrik Sass Larsen fra Socialdemokratiet har et forslag. Han vil have Israel med i EU og Nato. Dansk Folkeparti støtter op. Enhedslisten derimod er meget uenig.

DR.

 

 • Integrationsminister, Inger Støjberg, siger nej til at give kriminelle udlændinge dansk statsborgerskab. Hun mener, det er en principsag. At kriminelle bandemedlemmer ikke skal belønnes med dansk pas. Selv hvis de kommer ud af kriminalitet senere i livet er løbet kørt. Inger Støjberg siger, at det skulle de have tænkt på noget før. Nægtelse af dansk statsborgerskab skal derfor være en afskrækkelse for kriminelle bander.

Ritzau.

 

 • Stramninger for dansk statsborgerskab stopper ikke ved bandekriminalitet. Hvis udlændingen har været dømt for vold mod børn eller seksuelle overgreb mod børn kan de ikke få dansk statsborgerskab. Regeringen mener ikke, at udlændinge har fortjent dansk pas, hvis man har kriminelle domme for at krænke børn.

Ritzau.

 

 • Den muslimske friskole, DIA Privatskole, mister støtte fra staten. Undervisningsminister, Merete Riisager mener, at muslimske friskoler skal overholde loven.  Ellers mister de støtten. Det er ikke nok, at eleverne lærer at regne og læse. Der skal også undervises i demokratiske rettigheder og andre danske værdier.

DR.

 

 • DSB blev i denne uge hacket. Deres billetsystem gik ned.  Hacker-angrebet er ikke alvorligt, men kan købes på nettet.

DR.

 

 • Regeringen har en ny plan for at bekæmpe cyberangreb. De vil bruge 1,5 mia. kroner. Planen har 25 nye tiltag. De nye tiltag skal beskytte borgere, virksomheder og myndigheder fra digitale angreb udefra.

Ritzau.

 

 • Ventetiden for kræftpatienter stiger. 23% får ikke behandling til tiden. Det gør flere patienter utrygge. Det er Region Sjælland som har sværest ved at overholde tiden.

 

 • Danske specialtrænede soldater sendes hjem fra Irak. De har kæmpet mod IS. Da de har vundet områder tilbage fra IS, sendes soldaterne derfor hjem til Danmark. Udenrigsminister Anders Samuelsen siger, at han er stolt over den danske indsats.

DR.

 

 • Statsminister, Lars Løkke, er på besøg på Balkan. Her har han besøgt de 30 danske fredsbevarende soldater. De danske tropper er i Kosovo. Lars Løkke siger, at der ikke er udsigt til at de kan sendes hjem. Der er stadig brug for dem her 19 år efter krigen mellem serbere og Kosovo-albanere.

DR.

 

 • Statsminister, Lars Løkke mener, at den tidligere skuespiller og Californiens tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger er en klimahelt. De har sammen været til et møde i Østrig. Og Arnold Schwarzenegger er stor fortaler for at redde klimaet og gør en stor indsats. Det er Lars Løkke glad for.  Især når USA har trukket sig fra Paris-aftalen, hvor 195 lande skrev under på at mindske co2-udslip.

Ritzau.

 

 • Alle partier på Christiansborg er enige om en ny teleaftale. Den går ud på, at adgang til internet skal gøres stærkere i landområder. Der er sat 60 mio. ekstra af til at skabe bedre telefoni og internet i hele landet.

DR.

 

 • Politiet har anholdt 15 personer på Christiania. Under aktionen på Christiania fandt politiet meget hash. Politiet blev mødt at stenkast under aktionen.

DR.

 

 • En ny rapport viser, at flere lærere i folkeskolen oplever trusler, chikane, og vold fra elever. Elever opfører sig dårligere nu end tidligere. I de seneste 8 år er antallet af sager om elever steget.  Hver femte lærer har oplevet vold inden for et år. Hver fjerde lærer er blevet truet.

DR.

 

 • 15.000 bilister er taget i at køre for hurtigt. Politiet har lavet en fartkontrol, og der er 3000 flere end for 4 uger siden. Det er både i byen, på landevejen og ved vejarbejde, at folk kører alt for stærkt.

DR.

 

 • Maj har slået varmerekord. Der har allerede nu været flere sommerdage end hele sidste sommer. Hvis varmen fortsætter kan det blive den varmeste maj siden 1989.

DR.

 

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: