Home / Nyheder / Arriva genkender ikke Støjbergs bekymring: Har aldrig haft problemer med muslimske chauffører under ramadanen
Wikimedia Commons

Arriva genkender ikke Støjbergs bekymring: Har aldrig haft problemer med muslimske chauffører under ramadanen

arda

Der er ingen grund til at være bekymret for at sætte sig ind i en bus med en fastende chauffør bag rattet.

Sådan lyder det fra bus- og togselskabet Arriva, efter udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg mandag slår til lyd for, at fastende muslimer bør tage ferie fra deres job under den muslimske fastemåned, ramadanen, som netop er begyndt.

Ifølge Støjberg kan det nemlig ligefrem være farligt for samfundet, at muslimerne hverken spiser eller drikker fra daggry til solnedgang. Hun nævner specifikt buschauffører.

Men hos Arriva kan man slet ikke genkende billedet af, at chauffører er til fare for trafikken under ramadanen:
»Vi har aldrig haft nogen problemer eller ulykker, som relaterer sig til chauffører, der faster,« siger kommunikationschef Pia Hammershøy Splittorff.

Arriva har omkring 3.500 buschauffører ansat på landsplan, og cirka en tredjedel har anden etnisk baggrund end dansk. Præcis hvor mange, der er praktiserende muslimer, er der ikke tal på. Men lokalt håndterer chaufførerne det fint selv, hvis nogle har lyst til at bytte vagter under ramadanen, fortæller kommunikationschefen. Typisk vil etnisk danske chauffører gerne have fri i julen, og disse vagter står muslimske kolleger som regel klar til at udfylde, forklarer hun.

»Vi forsøger ikke at løse et problem, som ikke er der. Og vi oplever som sagt ikke, at der er noget praktisk problem i ramadanperioden,« siger Pia Hammershøy Splittorff.

Hun understreger, at Arriva ikke har nogen politisk agenda i forhold til Støjbergs udmelding:

»Vi forholder os ikke politisk til sagen, vi kan bare konstatere, at fra vores side af bordet, så fungerer det fint og i al fordragelighed.«

Heller ikke hos buschaufførernes fagforening 3F har man nogensinde oplevet problemer med, at muslimske medlemmer ikke har kunnet passe deres arbejde under ramadanen.

»Den udmelding er fuldstændig hen i vejret. I København alene tror jeg, at 50 procent af alle buschauffører er af anden etnisk herkomst, og vi har aldrig hørt om et eneste tilfælde, hvor fasten har været et problem,« siger formand for transportgruppen i 3F, Jan Villadsen, til Jyllands-Posten.

 

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

For første gang: Skatten i Danmark er over en billion kroner

Den samlede skat i Danmark kom i 2017 over 1 billion. 1 billion er det …

Minister vil forbyde rekonstruktion af jomfruhinder

Det skal fremover være forbudt for læger at medvirke til at konstruere jomfruhinder. Sundhedsminister Ellen …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: