Home / Ugens Nyheder / Ugensnyheder 18

Ugensnyheder 18

Overskrifter 

  • Nye ministre i Lars Løkke Rasmussens regering

  • Mette Frederiksen fejrer 1. maj med frontalangreb på Lars Løkke Rasmussen

  • Socialdemokratiet: Den danske stat skal skyde 20 milliarder kr. i bæredygtig teknologi

  • Højere straf for chikane mod politikere.

  • Alternativet mister 1.250 medlemmer

 

Der er kommet tre nye ministre i Lars Løkkes regering. Iværksætter Tommy Ahlers skal være ny uddannelses- og forskningsminister. Han overtager posten fra Søren Pind, som ikke længere vil være minister og forlader politik. Eva Kjer Hansen overtager posten som minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde fra Karen Elleman Jakob Elleman bliver ny miljø- og fødevareminister.  Han overtager posten fra Esben Lunde Larsen.

DR.

 

Verdensnaturfonden er glade for, at Esben Lunde Larsen ikke længere er miljø- og fødevareminister.  De har lavet en liste med 17 kritiske punkter, mens Esben Lunde Larsen har været minister. De er blandt andet utilfredse med skjulte tal om kvælstoftal mængden i landbruget og fangstkvoter til storfiskere.

Ritzau.

Den 1. maj i denne uge var det arbejdernes internationale kampdag. I Danmark var der traditionen tro politiske taler og røde faner. Fagforeningsformænd og politikere holdt taler med fokus på de historiske overenskomstforhandlinger mellem arbejdsgiver og arbejdstager, løn, erhvervsuddannelser og velfærd.

DR.

 

Den socialdemokratiske formand Mette Frederiksen, fejrer 1. maj ved at støtte op om de offentlige ansattes aftale med arbejdsgiverne. Hun står i spidsen for det største parti i Folketinget. I sin tale sagde hun, at hun godt kan forstå, at sosu-assistenter, sygeplejersker og pædagoger har været på gaden for at demonstrere for en højere løn.

DR.

 

Fagforeningerne i Danmark vokser. Flere fagforbund fortæller, at antal af medlemmer vokser med flere hundreder og nogle gange tusinde. Grunden er det store fokus på konflikt og overenskomstforhandlingerne.

DR

 

Socialdemokratiet vil give 50.000 kr. til folk der tager en fordelsuddannelse. En fordelsuddannelse er blandt andet uddannelser til smed, buschauffører og slagter. Der mangler arbejdskraft i netop disse fag.

DR.

 

Kontanthjælpsmodtagere uden en folkeskoleeksamen skal fremover sendes på skolebænken 30 timer om ugen, det foreslår det radikale venstre i sin nye integrationsplan. Radikale vil have forslaget gennemført senest i 2020 og vil afsætte 100 millioner kroner til oprettelsen af nye opskolingscentre. Morten Østergaards inviterer Mette Frederiksen til at tage et opgør med symbolpolitikken og den fejlslagne udlændinge- og integrationspolitik

 

Hvis Socialdemokratiet kunne bestemme, ville de sætte 20 mia. kroner af til en klimafond. Pengene skal bruges på udfordringer i forhold til klimaet. De skal også bruges på de udfordringer som verdens voksende befolkning skaber.  Socialdemokratiet ønsker, at de mange mia. kroner på klimaområdet kan være med til at opfylde FN’s verdensmål.

 

Danmark kommer ligesom andre EU-lande til at betale for Brexit. Europakommissionen er kommet med deres budget for 2021 til 2027. Budgettet er det første efter Storbritannien har forladt EU. EU mister 100 mia om året når Storbritannien er ude. Og det er nu meningen at de andre medlemslande, herunder DK, skal dække hullet.

DR.

 

Alle partier bortset fra Enhedslisten er enige om en aftale, der skærper straffen for chikane, trusler og hærværk imod offentligt ansatte og politikere. Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet. De skærpede straffe betyder for eksempel, at en person, der i dag får 30 dages fængsel for trusler eller hærværk, fremover vil få 40 dages fængsel. Økonomisk straf vil også vokse fra 7500 kr. op til 10,000

DR

 

Alternativet har mistet medlemmer. 1250 personer har meldt sig ud af partiet. Det er det samme som hver 10. Medlem. Alternativets ledelse ser det som en naturlig udvikling. Men siger også, at det kan være fordi der har været uheldige sager i medierne.

DR.

 

Ved et uheld er en politibetjent blevet ramt af et skud i armen i en vagtstue ved den jødiske synagoge i København. Det er en af Forsvarets folk, der er kommet til at affyre vådeskuddet. Forsvarskommandoen siger at de undersøger  sagen og venter på en afklaring af hvad der præcist er sket.

DR

 

Ulven er meget omtalt i medierne.  Især efter at en ulv, blev skudt i Jylland i sidste uge. Ulven er fredet, men flere er imod, at ulven er kommet til Danmark. Nu vil forskere finde ud af om ulvene er farlige eller ej. Så de vil sætte gps-halsbånd på ulvene og følge med i, hvor de er og hvad de laver.

DR

 

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: