Home / samfund / Advarsel: Tag ikke børnechecken fra familier

Advarsel: Tag ikke børnechecken fra familier

Organisationen Skole og Forældre advarer imod at tage børnechecken fra forældre, hvis deres børn pjækker fra skole. Skole og Forældre er en organisation for skolebestyrelser og forældre i hele landet. Organisationen mener ikke, at straffen vil virke.

I stedet for at straffe forældrene, bør man tale med dem. Så kan man finde årsagen til fraværet, og man kan prøve at gøre noget ved det, mener Mette With Hagensen, der er formand for Skole og Forældre.

Regeringen har lavet en aftale med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Den aftale gør det muligt at straffe forældrene økonomisk, hvis deres børn har mere end 15 % ulovligt fravær i løbet af tre måneder.

En anden del af aftalen giver skolelederne pligt til at underrette kommunen, når et barn overskrider grænsen på 15 % fravær. Det bakker Skole og Forældre op om.

Mette With Hagensen siger, at mange forældre ikke er klar over, at deres børn er fraværende fra skolen. Det er vigtigt, at de får besked med det samme, når skolen ser, at der er problemer.

I stedet for at straffe forældrene opfordrer Skole og Forældre til, at man inddrager skolebestyrelserne i arbejdet med at gøre fraværet mindre.

 

DR

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: