Home / Nyheder / Mette Frederiksen vil have et opgør med Moderniseringsstyrelsen

Mette Frederiksen vil have et opgør med Moderniseringsstyrelsen

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, vil give de ansatte større frihed til de ansatte i det offentlige. Og hun vil have politikerne til at vise de ansatte større tillid.

“Fingrene væk,” siger hun i sin 1. maj-tale. Og det gælder også innovationsminister Sophie Løhde (V) og Moderniseringsstyrelsen, som har stået over for de offentligt ansatte i overenskomstforhandlingerne.

Hvis politikerne skal bestemme lønnen i det offentlige, kan man ligeså godt lade være med at melde sig i fagforening. Det vil være slut for dansk fagbevægelse, siger Mette Frederiksen.

Hun glemmer at det var hende selv, der som minister greb ind i lærerkonflikten for fem år siden. Et indgreb, der kun fulgte arbejdsgivernes krav.

Nu mener hun, at der er for højt konfliktniveau i forhandlingerne på det offentlige arbejdsmarked. Hun siger, at Moderniseringsstyrelsen har et for kortsigtet fokus. Den har ikke spillet en god rolle i overenskomstforhandlingerne.

Mette Frederiksen forklarede i sin 1. maj-tale, hvorfor hun ikke kommenterede overenskomstforhandlingerne, mens de foregik.

Hun sagde, at hun havde stor respekt for, at man kæmper for bedre vilkår. Så hun holdt mund af respekt for de danske lønmodtagere.

 

JyllandsPosten

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: