Home / Nyheder / Søren Pind stopper som minister og forlader politik: »Jeg føler mig tømt«
Wikimedia Commons

Søren Pind stopper som minister og forlader politik: »Jeg føler mig tømt«

arda

Søren Pind (V) stopper med øjeblikkelig virkning som uddannelses- og forskningsminister, ligesom han forlader Folketinget.

Det skriver Berlingske.

Årsagen til den markante Venstremands exit fra dansk politik er ifølge Søren Pind selv bl.a., at »kræfterne er sluppet op«.

»Jeg føler mig tømt. Jeg har kæmpet med hver en fiber i min krop for dét, jeg troede på i alle år. Jeg har brugt enorme kræfter på det, og jeg mangler den sidste sultne energi,« forklarer han til Berlingske og tilføjer, at også formandsopgøret i Venstre har spillet en rolle.
Udover et bogprojekt om USA’s tidligere præsident Ronald Reagan, har Søren Pind ingen konkrete planer for den nærmeste fremtid.

Det er 33 år siden, at Søren Pind som 15-årig trådte ind i ungdomspolitik. Som kommunal- og folketingspolitiker har han gennem en årrække været en markant Venstreprofil.

Søren Pind har bestredet en række ministerposter herunder integrationsminister, justitsminister og senest uddannelses- og forskningsminister.
På Twitter skriver Søren Pind tirsdag aften »tak for denne gang« med reference til sit farvel til dansk politik.
Også miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har tirsdag meddelt, at han stopper som minister, men fortsætter som medlem i Folketinget til næste valg.

»Efter i næsten 13 år at have været politiker som henholdsvis byrådsmedlem, viceborgmester, folketingsmedlem og minister har jeg meddelt statsministeren, at jeg ikke ønsker at genopstille ved næste folketingsvalg. Jeg har derfor stillet min ministerpost til rådighed, så statsministeren kan sætte det hold, som skal føre Venstre – og regeringen – til sejr ved næste valg,« skriver Esben Lunde Larsen på Facebook.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har offentliggjort, at han onsdag morgen vil præsentere nye ministre.

 

About Radio Sawa

Check Also

Liberal Alliance: Dansk Folkeparti dyrker splittelsen i blå blok

På dagen, hvor Dansk Folkeparti skyder det politiske år i gang på et sommergruppemøde i …

Flere flygtningeudgifter skal tælle som ulandsbistand

Nye regler fra OECD vil formentlig få den danske udviklingsbistand til at vokse. I hvert …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: