Home / Nyheder / Enhedslisten: Har Erdogan fortjent 22 milliarder kroner?
Wikimedia Commons

Enhedslisten: Har Erdogan fortjent 22 milliarder kroner?

arda

Nikolaj Villumsen, næstformand i Enhedslistens Folketingsgruppe, skriver i et indlæg i Politikken bl.a.:

“EU og Tyrkiet indgik i 2016 en aftale om at bremse flygtningestrømmen. Med aftalen betalte EU 22 milliarder kroner til Tyrkiet, som til gengæld sørgede for, at flygtninge fra krigen i Syrien forblev i Tyrkiet frem for at søge imod EU’s grænser.”

“Siden aftalen er trådt i kraft, er både menneskerettighedskrænkelser og undertrykkelse fra det tyrkiske regime taget kraftigt til. Hvis du kritiserer krænkelser af menneskerettighederne, anklages du for fornærmelse af den tyrkiske præsident Erdogan.”

“Denne autoritære udvikling i Tyrkiet har EU nu valgt at honorere ved at støtte Erdogan med flere penge. Igen vil man sende 22 milliarder kroner afsted til Tyrkiet. Det vil bringe det samlede beløb, som EU har betalt Erdogan, op på svimlende 44 milliarder kroner. Samlet set kan regningen for de danske skatteydere løbe op i mere end 880 millioner kroner.”

“Beslutningen om at støtte Erdogan med flere penge blev truffet i al hast. Helt uhørt blev Folketinget hasteindkaldt med mindre end 24 timers varsel for at tage stilling til sagen.”

“Med den stærkt problematiske udvikling, Erdogan har stået for, må man stille sig selv spørgsmålet: Har Erdogan virkelig fortjent at få udbetalt 22 milliarder kroner fra EU og Danmark?”

“Det burde stå klart for enhver, at svaret må være et rungende nej.”

 

Politiken

About Radio Sawa

Check Also

Liberal Alliance: Dansk Folkeparti dyrker splittelsen i blå blok

På dagen, hvor Dansk Folkeparti skyder det politiske år i gang på et sommergruppemøde i …

Flere flygtningeudgifter skal tælle som ulandsbistand

Nye regler fra OECD vil formentlig få den danske udviklingsbistand til at vokse. I hvert …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: