Home / Nyheder / Danmark støtter Syrien-angreb, men deltager ikke
Wikimedia Commons

Danmark støtter Syrien-angreb, men deltager ikke

Regeringen forventer et massivt angreb mod Syrien, men har ikke modtaget henvendelser om selv at deltage, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Krigstrommerne buldrer, efter den formodede brug af kemiske våben i byen Douma i Syrien lørdag.

Danmark støtter et amerikansk gengældelsesangreb mod Assad-styret, men vil ikke selv deltage, siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) torsdag.

»Vi bliver nødt til at svare på det fra vestlig side – og det vil jeg gerne sende et meget klart politisk signal om, at jeg støtter,« siger han til TV2.

Samuelsen mener, at vi skal forberede os på »et massivt angreb« mod Syrien, hvor ikke kun USA, deltager, men han kan endnu ikke forudsige, hvornår det vil finde sted.

Danmark er “kun” i krig mod terrogruppen Islamisk Stat (IS) og ikke en del af eventuelle angreb mod Syrien. På nuværende tidspunkt har Danmark heller ikke fået nogen henvendelse om at deltage, oplyser udenrigsministeren.

USA’s præsident Donald Trump har annonceret, at missilerne »vil komme« til Syrien og opfordret Rusland til at gøre sig klar.

»Rusland lover at skyde alle missiler affyret mod Syrien ned. Gør jer klar Rusland, for de vil komme, smukke, nye og kloge,« skrev Trump på Twitter og hånede Rusland for at være allieret med Bashar al-Assad, »et gasdræbende dyr, der nyder at dræbe sin egen befolkning,« skrev Trump onsdag på sit foretrukne sociale medie, Twitter.

I Storbritannien har premierminister Theresa May beordret nationens ubåde til at rykke inden for missilrækkevidde af Syrien for at være klar til et muligt angreb, skrev avisen The Daily Telegraph onsdag aften.

May har endnu ikke endeligt besluttet, hvorvidt Storbritannien vil deltage i et eventuelt angreb.

STEEN A. JØRGENSSEN

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: