Home / Ugens Nyheder / Ugens nyheder 14 نشرة الأخبار الأسبوعية

Ugens nyheder 14 نشرة الأخبار الأسبوعية

Tryk her for at download nyhederne i PDF form

Overskrifter

 • Hver anden afvist asylsøger kan ikke tvinges hjem
 • S sikrer regeringen flertal til burkaforbud: Politiet skal spotte social kontrol
 • Nødråb fra hospitaler: 1.669 læger pillet ud af lockout
 • Ny tv-kanal og sparekrav til DR, 24Syv og TV2-regioner: Se hovedpunkter i medieudspil
 • Liberal Alliance har mistet hvert tredje medlem siden 2016

 

 • Flere afviste asylansøgere i Danmark kan ikke sendes tilbage til deres hjemlande. I marts i år var der 956 afviste asylansøgere. Af dem kan 512 ikke sendes hjem. Grunden er, at Danmark ikke har en aftale med flere hjemlande og afviste asylansøgere kan ikke tvinges hjem Derfor strander mange afviste asylansøgere i Danmark.

Ritzau.

 

 • Danmark giver 70 mio. kr. til Yemen. Pengene går til humanitær hjælp. Ca. 75% af Yemens befolkning har brug for hjælp efter 3 års borgerkrig og sygdomme. Det drejer sig om 22,2 mio. mennesker.

Ritzau.

 

 • Der er nu flertal i Folketinget for et burkaforbud. Det er sket, fordi Socialdemokratiet har stemt for. Liberal Alliance havde givet deres medlemmer lov til at stemme imod forslaget, hvis de havde lyst. Regeringen og Dansk Folkeparti var derfor afhængige af Socialdemokratiets stemmer.

DR.

 

 • Der er ikke fundet en løsning på den kommende storkonflikt mellem arbejdsgiverne og de offentligt ansatte i stat, regioner og kommuner. Men der skal holdes et møde i denne uge for igen at prøve at finde en løsning. Det er blandt andet løn og betalte frokostpauser som arbejdsgiver og arbejdstager er uenige om.

DR.

 

 • Hospitaler ser et kæmpe problem, hvis storkonflikten ender i en lockout, hvor de ikke kan komme på arbejde. Det vil gå ud over alt for mange patienter. Derfor er 1669 læger pillet ud af en lockout, hvis storkonflikten bryder ud. Det er det samme som 15% af lægerne i den kommende lockout.

DR.

 

 • Regeringen er kommet med sit forslag til det nye mediebillede i Danmark. DR skal spare 20% af deres budget og skal lukke 2 ud af 6 kanaler. Regeringen vil sælge 40% af TV2 TV2 regionerne skal beskæres med 10% over de næste 5 år Radio 24-7 skal beskæres med 33% de næste 4 år.

Nye private radio og TV skal ind som del af public service. Og der skal være en ny TV-kanal med kultur og folkeoplysning.

DR.

 

 • Dansk Folkeparti vil rykke Radio 24-7 fra Sjælland til Jylland. Men nu møder forslaget modstand. Regeringspartiet, Det Konservative Folkeparti er imod. De tror, at succesen for radio 24-7 er fordi den ligger i København. Det Konservative Folkeparti er bange for, at en flytning vil smadre radio 24-7,

DR.

 

Dansk Folkeparti står fast ved sit ønske om at rykke medier mod vest. Altså væk fra København. Dansk Folkeparti vil have mere TV produceret i byer forskellige steder i landet. Flere journalister skal arbejde på Fyn og i Jylland. På den måde vil der komme mere balance i mediebilledet.

DR.

 

 • Liberal Alliance fejrer 10 års jubilæum i denne uge. Formand og udenrigsminister, Anders Samuelsen siger, at han godt ved, at han har lavet fejl i regeringen. Men han siger, at partiet lærer, mens det løber. Han siger også, at der er kommet mange gode ting ud af Liberal Alliance siden de trådte ind i regeringen. Han nævner skattelettelser, registreringsafgifter og afskaffelse af blasfemiparagraffen.

DR.

 

 • Liberal Alliance har mistet 33% af sine medlemmer. Det er sket fra 2016 til i dag. I 2016 havde Liberal Alliance 6600 medlemmer. I dag har partiet 4500 medlemmer. Flere medlemmer er utilfredse med at Liberal Alliance gik med i regeringen. Liberal Alliances Ungdom vil gerne have partiet ud af regeringen.

DR.

 

 • Et borgerforslag har fundet vej til Folketinget. Forslaget fra over 50.000 borgere går ud på at afskaffe ministerpension. Det vil sige de store fordele der er for ministre, når de går på pension. Borgerforslaget går ud på at erstatte ministerpension med almindelig pension.

Ritzau.

 

 • Rusland har i denne uge haft militære øvelser i Østersøen tæt på Bornholm. Forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen mener, at det er meget provokerende. Han mener, at Rusland kun gør det for at vise sin magt.

DR.

 

 • Politikere har et spørgsmål til Politiets Efterretningstjeneste, PET. De vil gerne vide, hvorfor PET overfører data til et hemmeligt lager. Normalt skal personfølsomme data slettes efter 15 dage. Men det sket ikke.

Ritzau.

 

 • Dansk Folkeparti vil gøre det sværere at være pædofil. De vil forbyde pædofile at ytre sig og dele deres sexfantasier med børn på nettet. Men regeringspartiet Venstre siger nej tak. Det går imod ytringsfriheden.

DR.

 

 • Der er over 3 mio. biler på de danske veje.Det er rekordmange biler.Der er 420 biler pr. 1000 danskere. Men sammenlignet med andre lande i Europa ligger Danmark ikke højt. Gennemsnittet i EU ligger på 500 biler pr. 1000 indbygger.

DR.

 

 • Hvis der var valg i dag ville rød blok vinde med 51% af stemmerne mod blå bloks 49%. Socialdemokratiet ville være det største parti med 26,5% af stemmerne. Venstre ville være det andenstørste parti og Dansk Folkeparti det tredjestørste parti.

DR.

 

 

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: