Home / Nyheder / McDonald’s vil åbne 20 nye restauranter i Danmark
Wikipedia

McDonald’s vil åbne 20 nye restauranter i Danmark

Det kan betyde 1.000 nye danske job.

Fremover vil der blive langet endnu flere Big Macs over de danske diske, når McDonald’s åbner nye restauranter landet over.

Ifølge planen skal der om 10 år være mere end 200 nye fastfood-restauranter i Norden. 20 af dem skal placeres i Danmark, og det kan betyde 1.000 nye medarbejdere.Det skriver Berlingske Business.

Det glæder Joachim Knudsen, der er den danske direktør for McDonald’s.

»Vi er ikke blevet signifikant flere restauranter, end vi var for otte år siden, hvor jeg startede. Sammen med vores franchise-tagere investerer vi i vores eksisterende restauranter, ligesom at vi nu investerer i nye restauranter for at imødekomme den vækst, vi ser i markedet,« siger han Berlingske Business.

Ifølge direktøren er det endnu for tidligt at sige, hvor restauranterne med den ikoniske gyldne bue skal placeres. Men det bliver på tværs af landet og afhænger af både lokale og infrastrukturelle forhold.

»Og selvfølgelig følger det også befolkningstætheden, så der vil nok blive flere, der åbner i storbyområderne,« siger Joachim Knudsen til Berlingske Business.

Meldingen om nye restauranter kommer, lidt over et år efter at McDonald’s solgte samtlige sine restauranter i Norden. Køberen var den britiske finansmogul Guy Hands, der ejer investeringsselskabet Terra Firma.

Aftalen indebar, at Guy Hands, der sammen med sin kone er god for mere end 2 mia. kr., har overtaget ansvaret for at udvikle McDonald’s-restauranterne i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Størstedelen af McDonald’s nordiske restauranter er ejet af franchisetagere.

Udover åbningen af de 20 nye restauranter i Danmark vil nye tiltag som mere selvbetjening på tryk selv-skærme og ordreproducerede frem for lagerproducerede produkter blive aktuelt på fremtidens McDonald’s-restauranter.

Derudover vil et sundere menukort være tilgængeligt på restauranterne, der tidligere har haft succes med produkter som vegetarburgeren McVegan, som blev solgt i tusindvis på de nordiske burgerbarer.

Den første McDonald’s åbnede i 1981 på Rådhuspladsen i København. Kæden har ca. 170.000 besøgende dagligt på de 88 danske restauranter.

Samlet omsætter de danske McDonald’s-restauranter for over 2 mia. kr.

 

Jyllands-Posten/ Finans

 

About Radio Sawa

Check Also

Regeringen og Dansk Folkeparti vil kunne forbyde landes moské-støtte

Det skal være slut med, at lande som Qatar og Tyrkiet donerer penge til trossamfund …

Udlændingestyrelsen vil bremse opholdstilladelser til syrere

For første gang siden 2013 vurderer Udlændingestyrelsen ikke, at situationen alle steder i Syrien giver …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: