Home / Ugens radio / Ugens nyheder 13 أخبار الأسبوع

Ugens nyheder 13 أخبار الأسبوع

arda

Overskrifter
Rasmussen: Jeg tænker slet ikke i et regeringsindgreb
Beskæftigelsen i Danmark slår alle rekorder
Samuelsen: »Et angreb mod en ambassade er et angreb på den danske stat«
Første Borgerforslag ender i skraldespanden
Et nyt skilsmissesystem skal sikre hjælp for børn

 

Der er nyt i sagen om storkonflikt. Den er udskudt i 2 uger. Det betyder, at arbejdstagernes strejke i den offentlige sektor først tidligst kan ske d. 22. Lockout fra arbejdsgiverne kan tidligst ske d. 28. April.
DR

 

Politisk kommentator mener, at en storkonflikt er værst for Venstre og Socialdemokratiet. Venstre fordi både statsminister og innovationsministeren kan få kritik af befolkningen hvis der udbryder storkonflikt. Socialdemokratiet vil heller ikke nyde godt af en storkonflikt. For de har et tæt forhold til fagbevægelserne, der beskytter mange offentligt ansatte. Venstre og Socialdemokratiet vil altså gerne holde sig gode venner med befolkningen. Og det kan de bedst, hvis arbejdsgivere og arbejdstagere finder et kompromis og en fælles løsning.
DR

 

En meningsmåling viser, at danskerne har mest sympati for lønmodtagerne. Altså dem, der arbejder i den offentlige sektor. 57% er på lønmodtagernes side. 10% er på arbejdsgivernes side.
DR

 

Det går godt med at få flygtninge i arbejde. Alene i Københavnsområdet er tallet steget fra 19 til 27% på fem år. Det er et mønster som går igen i hele landet. Her er tallene gået fra 14 til 22%
DR

 

Efter sager med udviste syge udlændinge, er regler blevet lavet om. Det betyder, at alvorligt syge udlændinge ikke kan sendes hjem De har krav på ophold i Danmark. Det er den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som er grunden til, at Danmark nu ændrer reglerne for humanitær opholdstilladelse.

 

Danmark udviser to russiske diplomater. Det sker efter Ruslands forsøg på at dræbe russiske eks-spioner, der bor i Storbritannien. Danmark er 1 af 14 EU-lande, som støtter op om Storbritannien ved at udvise russiske diplomater. Selv har Storbritannien udvist 23 diplomater. Rusland svarer blandt andet igen ved at sende 2 danske diplomater ud af Rusland.
DR.

 

EU vil have penge tilbage fra Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti EU mener, at Messerschmidt har svindlet for EU’s penge. De vil have 1 mio. tilbage.
Hvis Messerschmidt ikke kan finde pengene kan han ende med selv at skulle betale mio.
DR.

 

I denne uge marcherer Black lives matter i København. De ærer fire sorte oprørskvinder fra Dansk Vestindien. Netop i denne uge er en syv meter høj statue blevet indviet. Statuen er Mary Thomas, som kæmpede for arbejdere på de Dansk vestindiske øer i 1876.
DR.

 

Der er kommet nye love for skilte. Førhen kunne ægtepar blive skilt over nettet ved få klik og og brug af NEM ID. Nu skal de i fremtiden vente tre måneder på en skilsmisse.
Ritzau.

 

Når far og mor bliver skilt, skal de i fremtiden dele børnechecken. I dag er det den forældre, hvor barnet eller børnene har adresse hos, som får børnechecken. Den nye lov får indflydelse på 650.000 forældre.
DR.

 

Der er to nationale radiostationer i Danmark P1 og Radio 24-7. Begge ligger i København. Dansk Folkeparti vil meget gerne have, at Radio 24-7 rykker til Jylland.
Ønsket kommer som en del af det nye medieforlig, hvor DR blandt andet skal spare 20% Dansk Folkeparti foreslår at Radio 24-7 rykkes til Danmarks andenstørste by, Aarhus. Partiet mener, at det giver god mening at den ene af de to nationale radiostationer ligger i Jylland.
DR

 

Rød blok vil have flere hav-vindmøller. Hvis det står til partierne i rød blok, skal Danmark være helt i front på enerigipolitikken. Frem mod 2030 vil partierne have flere havvindmølleparker, fordi det kommer borgere og erhvervslivet til gode.
Ritzau

 

Der bliver færre og færre unge mødre. I 2017 blev der født 474 børn af teenagemødre. Det er det laveste antal børn i ti år. I 2007 var antallet over 900. Det er blandt andet graviditetstest, abortpiller og et babyfrit liv, som gør, at antallet af teenagemødre næsten er halveret.
DR.

 

Aalborg Universitet vil have flere kvindelige professorer. De har derfor lavet en plan om ligestilling, der skal få flere kvinder på universitets gange. I dag er 2 ud af 3 professorer nemlig mænd.
DR

 

Danskerne bliver mere glade for EU. Deres opbakning er steget siden briternes brexitafstemning. 55% af dansker vil stemme ja, hvis der var folkeafstemning for at Danmarks medlemskab i EU. 28% ville stemme nej.
DR

About Radio Sawa

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: