Home / samfund / Risiko for stor konflikt i det offentlige
Wikipedia, den frie encyklopæd

Risiko for stor konflikt i det offentlige

Fra den 4. april kan der udbryde en konflikt, hvor omkring 100.000 offentlige ansatte går i strejke. Det handler både om ansatte i staten, kommunerne og regionerne.

Tirsdag kom der varsel fra Danmarks Lærerforening (DLF) og pædagogernes organisation (BUPL), om hvilke skoler og daginstitutioner der vil blive ramt af en strejke.

Næsten 11.000 lærere og pædagoger kan komme til at strejke. Det er blandt andet i Aalborg, Herning, Høje Tåstrup og Silkeborg Kommuner.

Se en liste fra JyllandPosten over samtlige offentlige arbejdspladser, der er udvalgt til at strejke her:

Michael Ziegler, der leder forhandlingerne for kommunerne, har sagt, at hvis nogle kommuner bliver ramt af strejke, vil Kommunernes Landsforening svare igen ved at lave lockout mod alle ansatte inden for det fag i hele landet.

Så konflikten kan komme til at ramme hele det offentlige arbejdsmarked.

Konflikten handler om overenskomsten om løn- og arbejdsvilkår for de kommende tre år. De ansatte kræver tre ting: 1) Højere løn, 2) en sikring af deres betalte middagspause og 3) en aftale om lærernes arbejdstid. Lærernes arbejdstid har været dikteret gennem en lov siden lockouten i 2013.

I øjeblikket foregår der møder mellem de ansattes organisationer og deres arbejdsgivere i forligsinstitutionen. Her skal forligsmanden, Mette Christensen, prøve at få parterne til at blive enige.

 

JyllandsPosten

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: