Home / Nyheder / Det er blevet for svært at få førtidspension

Det er blevet for svært at få førtidspension

arda

Antallet af borgere på førtidspension er væsentligt lavere, end politikerne havde forventet.

Der blev indført nye regler i 2012, og de har bevirket, at det er blevet sværere for folk at få tilkendt førtidspension. Selv om man varigt har væsentlig nedsat arbejdsevne.

“Det er blevet for svært,” siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. Nu lægger han op til en lovændring, der skal gøre det lettere. Lovændringen skal snart behandles i Folketinget.

I 2016 var der 24 200 færre på førtidspension, end politikerne havde ventet i 2012, da de lavede de nugældende regler. Det skyldes en for stram praksis.

Partierne bag den nuværende lovgivning har allerede aftalt, at de vil præcisere reglerne for førtidspension og ressourceforløb.

Nogle kommuner har fortolket reglerne strammere end andre, så borgere, der kunne have fået tilkendt førtidspension, er sendt i ressourceforløb.

Ressourceforløb er betegnelsen for, at det offentlige forsøger at hjælpe en borger til at komme i arbejde eller i hvert fald få udviklet sin arbejdsevne.

Efter påske vil ministeren diskutere ændringer i måden det fungerer på med de øvrige partier bag loven. Det drejer sig om regeringspartierne, Socialdemokratiet, SF og De Radikale.

JyllandsPosten

About Radio Sawa

Check Also

DF: Elbæks udlændingepolitik er et frontalangreb på Danmark

Bliver Alternativets udlændingepolitik ført ud i livet, vil danskerne miste afgørende indflydelse på udviklingen af …

Løkke: Regionernes fremtid er uafklaret

De fem regioner, hvis primære opgave er at drive sundhedsvæsnet, går en uvis fremtid i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: