Home / Nyheder / Danmarks Naturfredningsforening kan miste indflydelse
wikimedia.org

Danmarks Naturfredningsforening kan miste indflydelse

I mere end 80 år har Danmarks Naturfredningsforening haft ret til at rejse fredningssager på linje med kommunerne og staten. Den ret vil Dansk Folkeparti, Venstre og Liberal Alliance tage fra foreningen.

“Det er udtryk for et demokratisk underskud, at en privat interesseorganisation kan fremsætte den slags forslag. Der ligger jo ikke nogen demokratisk proces bag. Det bør kun være stat og kommune, der kan rejse de sager”, siger  Liberal Alliances miljøordfører Carsten Bach.

“Vi har i lovgivningen fået lov at være naturens stemme, og hvem skal ellers være det? Den kan jo ikke selv tale. Vi er bekymrede for, hvis Danmark mister denne særlige model”, siger præsident for Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen.

De konservative og socialdemokraterne ser ingen grund til at ændre reglerne

 

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: