Home / Ugens Nyheder / Ugens nyheder 8

Ugens nyheder 8

Tryk her for at downloade nyhederene i PDF form

Overskrifter

Indvandrere og efterkommere kostede statskassen 33 milliarder i 2015

De Radikale kræver loft over tosprogede børn i daginstitutioner

Støjberg: Genopdragelsesrejser for børn skal stoppes

Medlemsflugt fra folkekirken fortsætter: Over 15.000 meldte sig ud i 2017

 

Tal viser, at indvandrere og deres børn kostede staten 33 mia. kroner i 2015. Det er 5 mia. kr mere end i 2014. Finansministeriets tal viser, at det er asylmodtagere, der er grunden til stigningen på de 5 mia. kr. Danskere kostede i modsætning til indvandrere 2 mia. kroner i 2015. Finansminister, Kristian Jensen, mener, at udgifterne til indvandrere er alt for høje. Han siger, at det er vigtigt, at flygtninge og indvandrere kommer i arbejde.

DR.

 

Det Radikale Venstre støtter nu op om en strammere udlændingepolitik. De mener, at kommunerne skal lægge et loft over tosprogede børn i vuggestuer og børnehaver.

Hvis der fx er 10% tosprogede indbyggere i en kommune, må der også kun være 10% tosprogede i en børnehave. Flere steder i landets børnehaver er der mere end 50% tosprogede børn med en ikke-vestlig baggrund.

DR

 

Integrationsminister, Inger Støjberg, vil stoppe genopdragelsesrejser. Siden 2015 har der været 130 negative sager, hvor ikke vestlige udlændinge tager deres børn med til forældrenes hjemlande på genopdragelsesrejser. De 130 sager har haft negativ indflydelse på barnet. Det kan vise sig i skolen, sprogkundskaber eller trivsel. Genopdragelsesrejser foregår oftest i Tyrkiet, Somalia og Pakistan. Det viser en ny undersøgelse med de 130 sager om genopdragelsesrejserne. Rejserne varer ofte i op til tre måneder Nogle gange en måned ud over skolernes ferie. I værste tilfælde varer genopdragelsesrejser i flere år.

DR.

 

Udlændinge- og Integrationsministeriet har fundet fem ud af otte syge udlændinge. Alle otte kan være sendt ud af Danmark på ulovlig vis. Udlændinge- og Integrationsministeriet leder stadig efter tre udlændinge. Sagerne handler om udviste udlændinge på humanitært ophold til syge udlændinge. Udvisningerne kan stride imod den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Det er derfor vigtigt at finde alle otte udlændinge, så de kan blive stillet for en ny domstol.

DR.

 

Den danske ulandshjælp er det laveste siden 1983. Og regeringen vil skære mere i hjælpen til fattige lande. I dag bruger Danmark 0.75% af sin BNI på ulandshjælp. Hvis det står til regeringen og Socialdemokratiet skal ulandshjælpen ned på 0,7% af BNI. De 0.7% svarer i 2018 til 16 mia. kroner.

Ritzau.

 

Forhandlingerne mellem innovationsminister og de offentlige ansatte er brudt sammen. Innovationsminister, Sophie Løhde og de faglige organisationer er uenige om lønnen for de offentlige ansatte de næste tre år. Hvis der ikke findes en løsning inden d. 28. feb. kan det ende i en storkonflikt.  En sådan konflikt for offentligt ansatte er ikke sket før i historien. 

DR.

 

Et flertal i Folketinget vil have offentlige direktørbonusser undersøgt.  6 direktører i Banedanmark har fået udbetalt bonusser mellem 100.000 og 125.000 kr. Flere politikere vil nu til bunds i, hvorfor direktører får så høje bonusser og hvordan pengene i den offentlige sektor bliver brugt. Det er SF, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som har flertal til at få direktørbonusserne undersøgt.

DR.

 

Det går godt med at få folk i arbejde. Faktisk skal kun 1100 personer i job for at slå rekorden fra 2008. Flere virksomheder og arbejdspladser forudser, at der ligefrem kan blive mangel på arbejdskraft.

Ritzau.

 

Det Radikale Venstre og SF vil forlade en aftale om offentlighedsloven. De gik med i aftalen for at få mere åbenhed. For eksempel mere åbenhed, så det er nemmere for journalister at kontrollere regeringen. Det kan de for eksempel gøre ved at søge aktindsigt og tjekke, at ministre arbejder som de skal og ikke holder hemmeligheder for befolkningen. Men Det Radikale Venstre og SF forlader nu aftalen, fordi de ikke mener, at offentlighedsloven bliver mere åben.

DR.

 

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, giver præsident Trump et råd. På et tweet siger han til Trump, at han skal lytte til kravene fra ungdommen, som kræver våbenkontrol. Lars Løkke Rasmussen ved godt, at han måske overskrider en grænse. Men han kunne ikke lade være med at komme et dansk perspektiv på sagen.

DR.

 

Københavns Kommune skal betale mellem 634 og 884 mio. kroner til andre kommuner hvert år. Det har regeringen foreslået. Grunden er, at penge skal omfordeles så rige kommuner giver til landets fattige kommuner. Men borgmester i København er meget utilfreds.  Han kalder forslaget urimeligt og vil have et loft på, hvor mange penge, Københavns kommune max skal betale til andre kommuner.

DR.

 

En ny liste er blevet fundet på internettet. Her står danske politikere og kongefamilien. Listen opfordrer til at dræbe de danske politikere og de kongelige. Der er altså tale om en dødsliste. Flere af politikerne er forfærdede.

DR.

Danskerne melder sig ud af Folkekirken. I 2017 meldte over 15.000 sig ud af Folkekirken. I 2016 var antallet 24.000. Faldet er altså ikke så stort i år som forrige år. I dag er stadig 3 ud af 4 medlemmer af folkekirken.

Ritzau.

 

Prins Henrik blev i denne u ge bisat i Christiansborg Slotskirke. Det var Prins Henriks ønske, at kun de allernærmeste og få officielle gæster, skulle være med til bisættelsen. Derfor var kun 60 gæster inviteret. Halvdelen af prinsens aske vil blive begravet i den private del af Fredensborg Slotskirke.  Den anden del af aksen vil blive spredt over danske farvande.

DR

 

Der er blevet givet Michelin-stjerner ud i denne uge. Det er en international og formen pris en restaurant kan få. I år har to nye, danske restauranter fået en Michelin-stjerne. I alt er der 26 danske restauranter, som har fået minimum en stjerne.

DR.

 

Vi slutter af med en god nyhed.

Den internationale organisationen World Justice Project har kåret Danmark til verdens bedste retssamfund. Efter Danmark ligger Norge, Finland og Sverige. I bunden ligger Afghanistan, Cambodja og Venezuela. 113 lande er med i undersøgelsen.

DR

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: