Home / samfund / 1500 udviste kriminelle er vendt tilbage
Flickr

1500 udviste kriminelle er vendt tilbage

arda

I løbet af de seneste fem år er over 1500 udviste kriminelle vendt tilbage til Danmark.

For eksempel Jura Levakovic fra Kroatien. Han delte i sidste måned en video, hvor han kørte i København. Han er ellers blevet udvist af landet for bestandig.

Ekstra Bladet har gennem en aktindsigt fra anklagemyndigheden fundet ud af, at 323 udlændinge blev dømt for at bryde et indrejseforbud i 2017. I alt er 1.574 dømt for det i løbet af de seneste fem år.

En overtrædelse af forbuddet straffes med 20 dages fængsel. Efter de 20 dage bliver den kriminelle igen sendt ud af landet. Det får dog ikke Jura Levakovic til at blive væk. Han sagde i 2016, at han vil blive ved med at vende tilbage resten af livet.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti mener at straffen for at vende tilbage til Danmark er for mild. Han foreslår, at straffen sættes op til fængsel i et år. Også Trine Bramsen fra Socialdemokratiet ønsker, at straffen bliver hævet.

Hvis straffen er mindst seks måneders fængsel, kan man efter reglerne i EU sende den udviste tilbage til hjemlandet for at afsone.

Udlændingeminister Inger Støjberg vil gerne være med til at drøfte en hævelse af straffen. Men hun mener, at det er vigtigere, at politiet reagerer hurtigt, når der er en udvist udlænding, der opdages her i landet.

JyllandsPosten

About Radio Sawa

Check Also

Regeringen vil sikre bedre hjælp til de mest psykisk syge

Mennesker med de sværeste og mest invaliderende psykiske lidelser skal have bedre hjælp. Det mener …

Politiet melder om en »imponerende« stille og rolig Copenhagen Pride

Sidste år lød beskeden fra politiet, at hele fem personer var blevet udsat for såkaldte …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: