Home / Nyheder / Minister vil ændre sammensætningen af beboere i ghettoområder
Wikimedia Commons

Minister vil ændre sammensætningen af beboere i ghettoområder

arda

I næste uge kommer regeringen med et udspil om ghettoområder. Det skal følge op på, at statsministeren i nytårstalen satte som mål at “afvikle ghettoområderne helt”.

I sidste uge kom Socialdemokratiets udspil om udlændingepolitik. De har som mål, at maksimalt 30 % af beboerne i et boligområde må være af ikke-vestlig oprindelse..

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (fra Liberal Alliance) er enig med socialdemokraterne i at sammensætningen af beboere. Men han mener, at socialdemokraterne ikke har nogen plan for at nå målet.

Ministeren siger, at problemer i ghettoområder ikke kun handler om etnicitet, men også om tilknytning til arbejdsmarkedet, kriminalitet, værdier og normer.

Han siger, at Danmark er et  liberalt demokrati, hvor der skal være plads til at leve på forskellige måder. Der skal være plads til forskellige overbevisninger, politiske holdninger, familietyper, prioriteter i livet og religioner.

Men han mener, at der er et problem i dag med ghettoområder.

Han siger også, at regeringen arbejder med et lovforslag, der skal gøre det lettere at sætte kriminelle lejere ud af deres bolig.

 

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

SF: Vi er klar til indgå skoleforlig med de blå partier for at få kortere skoledage

SF er klar til at trække sig ud af skolereformforliget når det skal revurderes igen …

DF og K: Alle skal give hånd for at få statsborgerskab

Det skal være et krav, at man giver hånd, hvis man skal have dansk statsborgerskab. …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: