Home / Kultur / Fusionsjazz i Danmark

Fusionsjazz i Danmark

Fra 1980 bliver jazzen blandet med andre slags musik, og vi kalder det ”fusionsjazz”. 

Man tager en jazzgryde og låner musik fra andre lande og andre tider, og ’suppen’ bliver en lyd, som er helt sin egen. Guitaristen Pierre Dørge og hans New Jungle Orchestra tager etnisk musik fra hele verden og blander den med deres jazz, og deres musik er speciel og meget spændende. Der er både afrikansk og asiatisk musik med, og det gør ørerne nysgerrige. Men du skal nok ikke regne med, at du kan synge med… Efter 1970 bliver der flere og flere kvinder, der spiller jazzmusik. Indtil da havde kvinderne typisk været sangere foran bandet, og det var ikke så tit, at vi hørte kvindelige musikere. Pierre Dørges faste pianist gennem næsten 30 år hedder Irene Becker.

Percussionisten Marilyn Mazur har rejst verden rundt sammen med bl.a. den amerikanske trompetist Miles Davis, og de spillede frit på synthesizers sammen med de traditionelle instrumenter og brugte masser af afrikanske rytmer, så vi er kommet langt væk fra, hvor vi begyndte. Eller også låner vi bare af jungle-jazzen fra 1920’erne… 

 

Sisse Skovbakke 

About Radio Sawa

Check Also

Fem uskrevne regler på jobbet

Som nyankomne kan det være svært at forstå de mange uskrevende regler på den danske …

Kim Larsen – folkets stemme

Af: Sisse Skovbakke Gasolin ”Rabalderstræde”, 1975 Vi kan ikke komme udenom Kim Larsen og Gasolin, …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: