Home / Ugens Nyheder / Ugens nyheder 7

Ugens nyheder 7

arda

Tryk her for at download nyhederne i PDF form 

 Overskrifter

Regeringsanalyse: 28.000 familier lever i parallelsamfund

Hver anden muslimske friskole er under tilsyn

Forsvarsministeren forventventer flere cyberangreb

Folketingets formand: Politikere bør melde trusler til politiet

Enhedslisten truer Mette Frederiksen: Du har krydset vores røde linjer

 

 

Dronning Margrethes mand, prins Henrik er død i denne uge. Han blev født i 1934 og blev 83 år gammel. Prins Henrik sov stille ind på Fredensborg slot omgivet af sin familie.

Prinsen led af demens. En sygdom, som Kongehuset offentliggjorde i 2017

DR.

 

Regeringen er kommet med en ny analyse. Den viser at 28.000 familier med en ikke-vestlig baggrund lever i parallelsamfund. Regeringen mener, at de mange familier presser det danske samfund. Derfor skal der sættes ind allerede i vuggestuer, børnehaver, skoler.

Ritzau.

 

Det Radikale Venstre er ikke enig i regeringens analyse om parallelsamfund. Partiet mener, at analysen er ligegyldig og kalder den falsk. Det Radikale Venstre vil i stedet bruge flere penge på at støtte socialmedarbejdere og pædagoger. De vil også have mere fokus på at forebygge kriminalitet.

DR

 

Danmark giver 20 mio. kr. til flere lande, hvor der har været kamp med IS. Pengene går blandt andet til at genopbygge områder i Irak og Syrien. Pengene går også til at forebygge radikalisering i Libanon og Jordan.

Ritzau.

 

Danske fængslede i Irak og Syrien skal hentes hjem til Danmark. Det mener en juraprofessor og Amnesty International. Det handler om danske principper i rettstaten. Forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen er uenig. Også Dansk Folkeparti er ikke glade for at de fængslede skal til Danmark. De mener, at der er tale om lændsforrædere.

 

Staten holder øje med hver anden muslimske friskole. På under et år har to muslimske friskoler måttet lukke. Når staten ikke længere giver friskoler penge, er det svært for friskolerne at overleve. Der er i alt 46 sager, hvor staten holder ekstra øje med friskoler. 20 af de 46 er muslimske.

DR.

 

Enhedslisten mener, at Socialdemokratiet med Mette Frederiksen i spidsen har krydset den røde linje. Enhedslisten er meget uenige i Socialdemokratiets nye asylpolitik.  Her strammes der op på udlændingeområdet.  Og den linje vil Enhedslisten ikke støtte. Hvis den samme stramme asylpolitik går igen i regeringsgrundlaget, siger Enhedslisten nej tak.  Det vil betyde, at Mette Frederiksen som rød statsminister ikke har et flertal bag sig. I sådan et tilfælde, skal en rød regering finde opbakning hen over midten.  Altså i blå blok.  Ellers skal der udskrives folketingsvalg igen.

 

Tidligere minister i Venstre og Folketingsmedlem siden 1976, Birthe Rønn Hornbech, er utilfreds med sit eget parti. Den markante politiker kritiserer, at partiets medlemmer er tvunget til at stemme ja til et burkaforbud.  Hun mener, at det er første gang, at medlemmerne er tvunget til at stemme for et forslag.  Det andet regeringsparti, Liberal Alliance, fritstillede deres medlemmer.  De fik altså lov til selv at bestemme, om de var for eller imod tildækning af ansigtet i det offentlige rum. 

Birthe Rønn Hornbech mener, det er imod Grundloven, at partitoppen bestemmer, hvad medlemmerne skal stemme. Hun kalder det både upædagogisk og dybt provokerende.

DR.

 

Forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen siger, at der kommer flere cyberangreb i fremtiden. Mange af dem, mener forsvarsministeren kommer fra Rusland. Det er især danske institutioner og virksomheder, som bliver ramt. Claus Hjort Frederiksen mener, at et it hackerangreb er lige så alvorligt som et militært angreb.

DR.

 

Danske virksomheder mangler IT-eksperter. Men der er ikke nok eksperter til at hjælpe virksomhederne med sikkerheden. Derfor må flere IT-sikkerhedseksperter sige nej til opgaver.

En direktør for IT-Branchen siger, at vi er på vej ind i en perfekt storm.

DR.

 

Tal viser, at der kommer flere og flere biler på vejene. Fra 2000 til 2016 er trafikken på vejene steget med 21%. Transportministerens løsning er at bygge flere veje. Han siger selv, at det kan blive en mulighed efter 2020.

Ritzau.

 

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard har et klart budskab. Politikere skal melde chikane og trusler til politiet. Tal viser nemlig, at fure ud af ti lokalpolitikere har modtaget trusler. Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti vil hæve straffen for trusler fra to til fire år.

Ritzau.

 

Vi slutter af med en meningsmåling.

En ny meningsmåling viser, at Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet klart ville sidde på magten. I hvert fald hvis kvinderne bestemmer. De giver 102 af de 179 mandater til de røde partier. De røde partier er Enhedslisten, SF, Alternativet, Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre.

DR.

 

 

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: