Home / Ugens Nyheder / Ugens nyheder 6

Ugens nyheder 6

Tryk her for at download nyhederne i PDF form

Overskrifter

Regeringen og DF enige om ny skatteaftale til fem milliarder

Socialdemokratisk udspil splitter rød blok

Samuelsen i Rusland skal pleje iskold relation

Socialdemokratiet undskylder trusler mod nødhjælpsorganisation

Regeringen har droppet omtalt loft over børnepenge

 

 – Der gik flere måneder, før regeringen og Dansk Folkeparti blev enige. Men nu er en skatteaftale endelig faldet på plads. Aftalen går ud på, at give skattelettelser. Ikke de 23 mia. som Liberal Alliance oprindeligt ønskede, men for 5 mia. kr. Skattelettelsen vil gavne både dem med lave og høje indtægter. Aftalen gør det også mere attraktivt for arbejdsløse at tage et job, ligesom det også gør det mere attraktivt for lavtlønnede at spare op til pension.

DR

 

 – Socialdemokratiet er kommet med et nyt forslag. De vil stoppe asylansøgning ved den danske grænse. I stedet skal asylansøgere søge om asyl i på et modtagecenter i et helt tredje land. For eksempel et nordafrikansk land. Derudover vil Socialdemokratiet også have en max grænse for ikke-vestlige indvandring. Til gengæld åbnes der op for igen at modtage FNs kvoteflygtninge.

DR.

 

 – Socialdemokratiets ide om et dansk modtagecenter for asylansøgere får en kølig modtagelse. Tunesien siger som det første nordafrikanske land, nej tak. Ambassaden er klart imod sådan en ide. Grunden er, at både politikere og befolkningen i Tunesien er modstandere. Tilbage er Egypten og Libyen. Begge lande ligger direkte ud til Middelhavet.

DR.

 

 – Socialdemokratiets nye forslag om modtagecenter i Nordafrika og max grænse for indvandring deler rød blok. Enhedslisten synes det er en rigtig dårlig ide. Det Radikale Venstre er heller ikke glade for ideen. SF derimod er positive. Derudover kritiserer 80 danske foreninger og organisationer Socialdemokratiets asyludspil.

DR.

 

 – Socialdemokratiet er også kommet med andre forslag. De vil tvinge privatskoler til at tage indvandrerbørn. Socialdemokratiet mener, at privatskolerne må tage deres del af ansvaret. Partiet vil også have, at der maksimalt må være 30% tosprogede børn i børnehaver, vuggestuer og skoler.

DR.

 

 – I 2017 søgte 3500 asyl i Danmark. Det er det laveste antal i ni år. Derfor er flere asylcentre også lukket. I 2016 var der 98 asylcentre. Nu er der kun 19, der er åbne. 4 ud af 5 er altså lukket.

Ritzau.

 

 –   Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og regeringen er sammen kommet med et forslag. Det går ud på at stramme udlændingepolitikken.  Nu skal det være slut med at få sin familie til Danmark, hvis man bor i en ghetto. Partierne vil undgå, at en mand eller kone kommer til Danmark uden at bidrage til samfundet. Og risikoen for det er størst i de udsatte boligområder som ghettoer.

DR.

 

–  Enhedslisten er meget uenig i regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkepartis lov om familiesammenføring i ghettoer. Enhedslisten mener, at der i forvejen er strammet op på området med familiesammenføring. For eksempel skal man have et fuldtidsjob og en bolig, så man kan forsørge sin ægtefælle. Enhedslisten kan ikke forstå, hvorfor folk i netop ghettoer ikke må få deres mand eller kone til landet.

DR.

 

 – Et flertal i Folketinget vil lave en ny lov. Loven skal gøre det muligt at tage forældres opholdstilladelse, hvis de sender deres børn på genopdragelsesrejser til forældrenes hjemlande. Det er Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF, der er gået sammen om det nye lovforslag. Lovforslaget er for at undgå fundamentalisme og sikre bedre integration.

DR

 

–  Udenrigsminister, Anders Samuelsen, er mødtes med udenrigsministeren fra Rusland. Og Anders Samuelsen er ikke tilfreds med Rusland. Han mener, Rusland er aggressiv. Det gælder blandt andet over for Ukraine og i Baltikum-landene. Danmark og Ruslands forhold har i mange år været køligt.

DR.

 

–  Folketingsmedlemmer i Liberal Alliance er uenige om burkaforbud. Derfor er det bestemt, at medlemmerne selv må bestemme, om de stemmer for eller imod forbuddet. Og et flertal i Liberal Alliance har bestemt sig for at stemme imod Uenigheden i Liberal Alliance gør, at regeringen og Dansk Folkeparti ikke længere har flertal for forbuddet mod burka. Skal forbuddet stemmes igennem, skal partier i rød blok stemme for.

DR.

 

–  Socialdemokratiet siger undskyld til Folkekirkens Nødhjælp.Folkekirkens Nødhjælp havde lavet en kritisk video om Socialdemokratiets nye asylpolitik. Socialdemokratiet truede med advokater og en sag i retten. Men nu trækker Socialdemokratiet i land. De siger selv, at det var en åndssvag måde at reagere på.

DR.

 

– For første gang i historien skal Folketinget stemme om et forslag direkte fra borgerne. Hvis borgerne kan samle 50.000 underskrifter sammen, så skal politikerne på Christiansborg stemme om forslaget. Og det er sket på under to uger. Over 50.000 vil have politikerne til at stemme om at fjerne uddannelsesloftet. Uddannelsesloftet går ud på at man ikke på tage mere end én uddannelse på samme niveau, som de allerede har. For eksempel to kandidatuddannelser. Både Socialdemokratiet, Regeringen og Dansk Folkeparti er ikke positive for det nye borgerforslag.

DR.

 

– Der er megen snak om at spare penge på DR. Dansk Folkeparti ser gerne, at statens støtte til DR skæres med 25% Nu siger bestyrelsesformand for DR, at det er ok at skære 10-12% Han siger, at danske kulturinstitutioner generelt mærker besparelser. Derfor er det i orden, at DR som en del af kulturinstitutionerne, også sparer.

DR.

 

– Det har før været på tale at mindske børnechecken fra barn nummer tre og opefter. Ideen var at halvere ydelsen med 75% og helt droppe den fra barn nummer fire, fem, seks osv. 95.000 familier stod til at miste børneydelsen. Men nu har regeringen og Dansk Folkeparti lavet en aftale, der freder børnechekcen. Forældre med mere end tre børn får stadig fuld børnecheck. Med et barn følger normalt mellem 11.000 og 18.000 kr. Beløbet afhænger af barnets alder.

Ritzau.

 

 – Der er nyt i sagen om deling af sexvideoer af unge under 18 år. Over 1000 personer er sigtet for at have delt videoen. Nu er der faldet dom i den første sag. En 20-årig ung mand er dømt skyldig i at have delt børneporno til 12 andre. Han har fået en bøde på 10.000 kr. og en betinget dom på 30 dage. Det betyder, at han undgår fængsel, hvis han ikke deler sexvideoer inden for de næste 30 dage.

DR.

 

– Organisationen Sex og Samfund vil have sex på skoleskemaet. Sex og Samfund mener, at der er et stort behov omkring seksualitet, grænser, krop og digital opførsel. Mange unge bakker op om sex på skoleskemaet. De mangler viden om for eksempel sexvideoer, og konsekvenserne af at dele dem. Gennemsnitsalderen for sex første gang er 16 år.

DR.

 

– Det går bedre for det danske postvæsen, PostNord. Der er stadig underskud, men underskuddet er mindre end ventet. Grunden til minus på kontoen er danskernes brevvaner. I 2017 blev der sendt 18% færre breve. I Sverige er faldet kun på 7%.

Ritzau.

 

– Et flertal i Europa-parlamentet har stemt for, at sommertid skal droppes. Grunden er, at der ikke kun er gode ting ved at stille uret en time frem. Selvom borgerne får flere lyse timer i døgnet ved at beholde sommertid, er der også ulemper. Ulemperne kan være dårligere helbred.  Ændring af søvnrytme kan føre til koncentrationsbesvær, depression og hjerteproblemer. Også blodpropper stiger i dagene efter skift fra sommertid eller vintertid.  Det viser forskning. Det er Europa-Kommissionen som i sidste ende skal bestemme, om sommertid skal ændres.

Ritzau.

 

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: